Toyota Corolla με τιμή που… τουρμπίζει

To Toyota Corolla είναι ένα μοντέλο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού αποτελεί χρόνια τώρα ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Το υπάρχον, 12ης γενιάς Corolla είναι σίγουρα το καλύτερο από ποτέ, αλλά και το πιο ενδιαφέρον και τολμηρό σχεδιαστικά, ειδικά με το 5θυρο αμάξωμα.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το «ειδικό» Toyota Corolla Apex Edition;

Παρόλη τη βελτίωση που έχει δεχτεί, προσφέρεται σε άκρως ανταγωνιστικές και προσιτές τιμές, σε συνδυασμό και με τις εκπτώσεις και παροχές που δίνει γενικότερα η ελληνική αντιπροσωπεία. Στην αρχική του έκδοση και με τον turbo 1.200άρη κινητήρα, το Corolla πωλείται από μόλις 16.800 ευρώ, αποτελώντας ένα από τα πιο οικονομικά σε τιμή αυτοκίνητα της κατηγορίας του, χωρίς να του λείπει κάτι.

Στον εξοπλισμό της πρώτης έκδοσης Live περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών και δικύκλων, ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας με έλεγχο διεύθυνσης, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματη λειτουργία προβολέων, προσαρμοζόμενο cruise control, αισθητήρες φώτων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες, οθόνη 8 ιντσών και air condition. Συμφέρουσα είναι και η επόμενη έκδοση Eco στην τιμή των 18.050 ευρώ και με επιπλέον στοιχεία στον εξοπλισμό την κάμερα οπισθοπορείας και το σύστημα πολυμέσων Toyota Touch 2.

Δείτε ακόμα: Kia Ceed 1.0 T-GDi VS Toyota Corolla 1.2T

Μεταξύ των θετικών στοιχείων του Corolla είναι και ο αποδοτικός 1.200άρης turbo κινητήρας. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 116 ίππους στις 5.200 σ.α.λ. και 185 Nm ροπής στις 1.500 – 4.000 σ.α.λ. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,3 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ η μεικτή κατανάλωση είναι 5,6 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 128 γρ./χλμ. (εργοστασιακές μετρήσεις). Περισσότερα για το Corolla 1.2T μπορείτε να διαβάσετε εδώ στη δοκιμή του.

Get it on Google Play Download on the App Store