Πόσο κάνει το «ειδικό» Toyota Corolla Apex Edition;

Εν αναμονή του GR Corolla, η Toyota παρουσίασε πριν 2 μήνες το Apex Edition. Μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής, με έμπνευση από τα αντίστοιχα Corolla AE86 της δεκαετίας του 80.

Δείτε ακόμα: Toyota Corolla T-Sport: Ο αφανής δαίμονας (+videos)

Διαθέτοντας πλήρες σετ εξοπλισμού TRD, το Apex Edition ξεχωρίζει χάρις στην αγριεμένη εμφάνιση και τις αλλαγές στο στήσιμο. Οι προφυλακτήρες είναι ανασχεδιασμένοι και με επιθετικό προσανατολισμό, υπάρχουν ποδιές στο πλάι, μια διακριτική αεροτομή στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών (που είναι συνολικά 4 κιλά ελαφρύτερες σε σχέση με το κανονικό σετ), μαύρη οροφή και λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού. Η ανάρτηση εκτός της εμφάνισης, φροντίζει για την τόνωση των δυναμικών χαρακτηριστικών. Είναι 47% πιο σκληρή εμπρός και 33% πίσω, με την απόσταση από το έδαφος να βρίσκεται 15 χλστ. χαμηλότερα.

Στο εσωτερικό συναντάμε ημιδερμάτινα καθίσματα και μπρονζέ ραφές, μαζί με αλουμινένια πεντάλ και τα σήματα «Apex».

Διαβάστε επίσης: Το πιο σπάνιο Toyota Corolla TRD 2000 2.0 λτ. 180 PS

 

Την κίνηση του Corolla Apex Edition αναλαμβάνει ο 2λιτρος ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος των 169 ίππων, που είναι και ο κορυφαίος για την αγορά της Βορείου Αμερικής. Στα κανονικά Corolla και τη συντριπτική πλειοψηφία των Apex Edition, συνδυάζεται με κιβώτιο CVT. Από τα 6.000 Apex που θα κατασκευαστούν όμως, υπάρχουν 120 εκλεκτά με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Η τιμή τους, πάντως, είναι κοινή.

Δείτε ακόμα: Το Toyota GR Yaris με τιμή 42.670 ευρώ στην Ελλάδα

To περιορισμένης παραγωγής Corolla ξεκινά από τις 26.065 δολάρια (21.978 ευρώ), τοποθετούμενο 2.695 δολάρια πάνω από το βασικό SE (23.370 δολάρια). Σε σχέση με την πλουσιότερη διαθέσιμη έκδοση XSE η διαφορά κρίνεται αμελητέα, με το Apex Edition να κοστίζει μόλις 340 δολάρια παραπάνω (από τις 25.725 ξεκινά το XSE) όντας φορτωμένο με τα περισσότερα έξτρα του καταλόγου των έξτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store