Το Toyota GR Hilux θα «σκάβει»

Η Toyota ετοιμάζει πολλαπλά χτυπήματα με τα GR μοντέλα της, αρχής γενομένης από το Corolla. Το GR Yaris βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, η κορυφαία έκδοση του C-HR είναι υπό εξέλιξη, μέχρι και hypercar 1.000 ίππων έρχεται από την Gazoo Racing. Τεράστιο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει το GR Hilux.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το Nissan Titan 5.6 V8 400 PS;

Τα τελευταία χρόνια, οι κτηνώδεις εκδόσεις pick up γνωρίζουν άνθιση. Στην από δω μεριά του Ατλαντικού έχουμε μόνο το Ford Ranger Raptor και το Ram TRX 1500 των 702 ίππων, που έρχεται. Απέναντι, ωστόσο, γίνεται πανικός. Σε Αμερική και Αυστραλία, τα «ειδικά» αγροτικά (Chevrolet Silverado ZR2, Ford F-150 Raptor, Toyota Tacoma TRD κλπ) κάνουν θραύση. Κάτι που σημαίνει πως το GR Hilux θα κληθεί να αντιμετωπίσει σοβαρό ανταγωνισμό, παρόλο που τοποθετείται μια κατηγορία κάτω από πλευράς μεγέθους.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό CarsGuide, που επικαλείται πηγές από Ιαπωνία, το κορυφαίο Hilux θα είναι κανονικό «τέρας»! Ένας νέος ντίζελ 3.3 V6 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Land Cruiser 300, αντικαθιστώντας τον υπάρχοντα 4.5 V8. Οι Αυστραλοί ισχυρίζονται πως το καινούργιο μοτέρ θα είναι ισχυρότερο, οπότε μιλάμε για πάνω από 272 άλογα και 650 Nm ροπής! Μάλιστα, γίνεται λόγος για βελτιωμένη μορφή του κινητήρα. Μια ισχύς στην περιοχή των 300 ίππων και 700 Nm, δηλαδή, είναι πέρα για πέρα πιθανή!

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το ισχυρότερο αγροτικό στην Ελλάδα;

Εμφανισιακά έχουμε δει renderings, ωστόσο τον καλύτερο σχεδιαστικό μπούσουλα θα αποτελέσει η έκδοση Black Rally Edition των φωτογραφιών. Παρουσιάστηκε πριν 2 χρόνια, αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας και με έμπνευση από το αγωνιστικό του Ράλλυ Ντακάρ.

Get it on Google Play Download on the App Store