Εντός διετίας το μεγάλο Dacia Bigster

Πριν δυο χρόνια η Dacia παρουσίασε τον μεγάλο αδελφό του Duster, με το όνομα Bigster. Σε μορφή πρωτοτύπου μεν, συνοδεία δέσμευσης για πέρασμα στην παραγωγή δε. Μια δέσμευση που τελικά θα γίνει πράξη, εντός της προσεχούς διετίας.

Σύμφωνα με το Auto Express, η πρεμιέρα του μεγαλύτερου Dacia θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2025. Ακριβής χρονικός ορίζοντας δεν ανακοινώνεται, όμως οι Αγγλοι υποστηρίζουν πως το ντεμπούτο της ρουμανικής ναυαρχίδας θα πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα στη χρονιά, οπότε μπορούμε να το περιμένουμε είτε στις αρχές (στην καλύτερη) είτε στα μέσα (στη χειρότερη) του ’25.  Το Bigster παραγωγής αναμένεται να διατηρήσει τις διαστάσεις του πρωτοτύπου, φτάνοντας τα 4,6 μέτρα σε μήκος και ξεπερνώντας κατά σχεδόν 30 εκατοστά το σημερινό Duster (4,34 μέτρα).

Από πλευράς μηχανικών μερών θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B (εκεί που πατάνε τα Sandero και Jogger) και σύμφωνα με τη Dacia, θα υποστηρίζει υβριδικά σύνολα και εναλλακτικούς τύπους καυσίμου, όπως LPG και CNG. Προφανώς λόγω μεγέθους και βάρους αποκλείεται η χρήση του 1.000άρη TCe, οπότε κατά πάσα πιθανότητα η γκάμα θα εκκινεί από τον 1.300άρη τετρακύλινδρο τούρμπο των 130 ίππων. Η παραγωγή θα γίνεται στο εργοστάσιο Mioveni, στη Ρουμανία, και ουσιαστικά θα ετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη γενιά Duster, που επίσης θα βασιστεί στο ίδιο πάτωμα και θα αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από το Bigster.

Get it on Google Play Download on the App Store