Επίδειξη drift βανδάλισε μνημείο της UNESCO (+video)

Μια πολύ περίεργη υπόθεση εκτυλίσσεται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπου μια εκδήλωση drift προκάλεσε ζημιές σε Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO!

To «θύμα» είναι ο προαύλιος χώρος του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας, στο Κίεβο, με τα χαρακτηριστικές και πανέμορφα τούβλα. Πάνω σε αυτές θεώρησε πρέπον η Red Bull, να διοργανώσει μια εκδήλωση (μάλλον διαφημιστικό) όπου δυο βελτιωμένα Nissan (ένα 350Z κι ένα Silvia) πλαγιολίσθαιναν δίπλα-δίπλα και γέμισαν ροδιές τον προστατευόμενο χώρο. Εκεί που γίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον το περιστατικό, είναι όταν μπαίνουν στην κουβέντα οι άδειες. Οι οποίες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της πόλης, δεν δόθηκαν ποτέ!

Ο Konstiantyn Usov δημοσιοποίησε το ζήτημα στο Facebook, αναφέροντας πως η αυστριακή εταιρία ζήτησε άδεια για την πραγματοποίηση του event, η οποία δεν εγκρίθηκε. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Usov, πήγε κανονικά στην πλατεία και πραγματοποίησε τα περάσματα, δίχως μάλιστα να αποκλείσει το σημείο. Εδώ εγείρονται κι άλλα θέματα, με κυριότερο αυτό της ασφάλειας των πολιτών, καθώς αν ισχύουν τα όσα λέει ο Ουκρανός, οι οδηγοί -υπό την αιγίδα της Red Bull- πραγματοποίησαν εξαιρετικά επικίνδυνους ελιγμούς μέσα στον κόσμο! Βέβαια εδώ προκύπτει και το ζήτημα της αστυνόμευσης, καθώς το να μπαίνουν δυο «καμικάζι» και να αρχίζουν τα παντιλίκια σε πλατεία είναι ένα θέμα, το να μην τους συλλαμβάνει κανείς άλλο.

Το κόστος των ζημιών δεν έχει υπολογιστεί ακόμα, αλλά ο Usov δηλώνει πως υπέστησαν σημαντικές φθορές περίπου 2.000 τετραγωνικά μέτρα στον προαύλιο χώρο του ναού. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι άνθρωποι της Red Bull προσπάθησαν να καθαρίσουν τα σημάδια των ελαστικών, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Get it on Google Play Download on the App Store