Επιστροφή της Lancia Delta Integrale με «αλλά» (+video)

Στο άκουσμα του ονόματος Lancia, ένα μοντέλο έρχεται αμέσως στο νου, όλων των «βενζινοαίματων». H Delta Integrale, ανεξαρτήτως έκδοσης, ισχύος, χρονολογίας και λοιπών στοιχείων. Η φουσκωμένη σιλουέτα, τα χαρακτηριστικά διπλά φανάρια, η σχεδόν κάθετη αεροτομή και οι 15άρες της Speedline έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο μυαλό.

Εδώ και περίπου 13 χρόνια, από όταν παρουσιάστηκε η 3η γενιά Delta δίχως σπορ προσανατολισμό, όλοι ευελπιστούν πως κάποια στιγμή, κάπως, θα αναβιώσει η Integrale. Στο μεσοδιάστημα βέβαια λίγο έλειψε να εξαφανιστεί ολόκληρη η Lancia, όμως είναι ακόμα εδώ. Το ίδιο ισχύει για την ιδιωτική πρωτοβουλία. Κι όσο υπάρχουν μάστορες πρόθυμοι να δημιουργούν, τόσο η φλόγα μιας νέας Integrale διατηρείται άσβεστη. Έστω, σε εντελώς διαφορετική μορφή από αυτή που την αγαπήσαμε.

Η Delta Evo-e που βλέπουμε, αποτελεί δημιουργία της GCK Exclusiv-e. Τα τόσα «e» φανερώνουν τη φύση του αυτοκινήτου, που προς το παρόν παραμένει πρωτότυπο. Η εν λόγω Delta είναι ηλεκτρική, κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει και με την Alfa Romeo Giulia GT. Η ιπποδύναμη, όμως, την κρατά πιστή στα παραδοσιακά επίπεδα της αυθεντικής. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 200 άλογα, μαζί με ενισχυμένο πλαίσιο και ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι περιορισμένες, όμως η GCK ανακοινώνει πως η ηλεκτρική Delta παραμένει τετρακίνητη, αλλά και χειροκίνητη!.

Για το προμοτάρισμα του αυτοκινήτου δε, επιστρατεύτηκε ο πρωταθλητής του WRC για το 1994, Didier Auriol, που συμμετείχε με Integrale στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ από το 1989 μέχρι το 1992. Συνολικά, θα κατασκευαστούν 47 Delta Evo-e (36 για το δρόμο και 11 για αγωνιστική χρήση). Ιεροσυλία ή τροφή για ελπίδα;

Get it on Google Play Download on the App Store