Έρχεται 1.0λτ. sportscar από Toyota, Suzuki & Daihatsu!

Η τριμερής των Toyota, Suzuki και Daihatsu φαίνεται πως έχει κι άλλα πλάνα κατά νου, πέρα από την επέκταση της ηλεκτροκίνησης. Αυτό αναφέρουν ιαπωνικά δημοσιεύματα, που θέλουν τις τρεις εταιρίες να εργάζονται στην από κοινού εξέλιξη ενός μικρού sportscar!

Το Best Car Web αναφέρει πως η ιαπωνική «Τρόικα» ετοιμάζει ένα μικρό, κεντρομήχανο, sportscar στα πρότυπα του Honda S660! Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μοτέρ 1.0 λίτρου, δίχως να αποσαφηνίζουν αν πρόκειται για ατμοσφαιρικό ή τούρμπο. Βέβαια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και οι δυο εκδοχές. Στο εξώφυλλο του ιαπωνικού περιοδικού βλέπουμε πώς θα μπορούσε να μοιάζει η παραλλαγή κάθε κατασκευαστή, με το Toyota να εμφανίζεται ως το πιο σπορ, το Daihatsu ως το πιο GT και το Suzuki κάπου ενδιάμεσα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο έκδοσης GR!

H compact προσέγγιση του αυτοκινήτου σχεδόν προδικάζει την τοποθέτηση χειροκίνητου ή CVT κιβωτίου, για λόγους χωροταξίας. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, ωστόσο το γεγονός ότι οι τρεις εταιρίες συνεργάζονται στενά (ιδίως Toyota και Suzuki) καθιστά καθόλα υπαρκτό το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός κεντρομήχανου «μπόμπιρα». Σύμφωνα με τους Ιάπωνες πάντως, προς το 2025 περιμένουμε να κάνει πρεμιέρα. 

Get it on Google Play Download on the App Store