Έρχεται αύριο το νέο Nissan GT-R! (+video)

Η Nissan ανακοίνωσε πως αύριο θα αποκαλύψει το νέο GT-R, αλλά προς το παρόν δεν ανακοινώνει λεπτομέρειες περί τίνος πρόκειται.

Οι Ιάπωνες ανέφεραν πολύ σκωπτικά πως στις 14 Σεπτέμβρη θα παρουσιαστεί ένας νέος «Godzilla» για την ιαπωνική αγορά, όμως δεν προβαίνουν σε πιο πικάντικα σχόλια. Κατά πάσα πιθανότητα, για να προλάβουμε τυχόν εκδηλώσεις λατρείας, το event να αφορά την ανανεωμένη εκδοχή του υπάρχοντος, R35, παρά το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς. Με άλλα λόγια, το GT-R R35 MY2022.

Όπως με τις προηγούμενες τέσσερις αναβαθμίσεις του αυτοκινήτου (2010, 2012, 2013 και 2016), θα πρέπει να περιμένουμε μικρές αισθητικές διαφοροποιήσεις (λογικά στα φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα εμπρός, νέα σχέδια για τις ζάντες και λιγότερες παρεμβάσεις πίσω) και μια μικρή αύξηση στην ισχύ. Από όλα τα updates, αυτά του 2012 και 2016 ήταν τα σημαντικότερα, καθότι είδαν το GT-R να ανεβαίνει από τα 485 άλογα στα 530 αρχικά και να φτάνει εν τέλει στους 570 ίππους, που διατηρεί μέχρι σήμερα. Οπότε μια τόνωση του 3.8 V6 twinturbo στα 590 άλογα, ώστε να μην «βρίσκει» πάνω στα 600 του κορυφαίου Nismo (που έχει ήδη ξεπουλήσει), φαντάζει το πιθανότερο σενάριο.

Βάσει των όσων δημοσιεύτηκαν στην Ιαπωνία νωρίτερα στο έτος, ωστόσο, δεν αποκλείεται το νέο GT-R να διαθέτει mild hybrid τεχνολογία, που θα ανεβάζει την ισχύ κατά 30 άλογα. Συνολικά στους 600 ίππους δηλαδή, αλλά με διαφορετική φιλοσοφία από το σκληροπυρηνικό Nismo, ώστε να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Μια μέρα έμεινε, υπομονή.

Get it on Google Play Download on the App Store