Έρχεται υβριδικό Nissan GT-R με αυξημένη ισχύ

Η κουβέντα γύρω από τον αντικαταστάτη του GT-R κρατάει εδώ και αρκετό καιρό. Αναμενόμενο, καθότι ο «Godzilla» βρίσκεται στην αγορά ήδη 14χρόνια. Παλιότερα είχε διαρρεύσει από Ιαπωνία μεριά, πως το σημερινό R35 θα μπορούσε να συνεχίσει μέχρι το 2027. Από την ίδια περιοχή, έρχεται τώρα η ενημέρωση πως θα αποκτήσει υβριδική μορφή!

Σύμφωνα με το Best Car, που δεν πέφτει ποτέ έξω, η Nissan εξελίσσει ένα ήπιο υβριδικό σύνολο 48 Volt για το GT-R, με τη μορφή γεννήτριας/μίζας και ηλεκτροκινητήρα, που θα αναλάβει συνεργασία με τον 3.8 V6 twinturbo. Επιλογή που κρίνεται επιτακτική, προκειμένου να είναι σύννομο το αυτοκίνητο με τις ολοένα αυστηρότερες νόρμες εκπομπών ρύπων. Παράλληλα, όμως, θα επωφεληθεί από μια αύξηση ισχύος που, κατά το ιαπωνικό δημοσίευμα, θα είναι της τάξης των 30 ίππων. Δεν διευκρινίζεται αν το mild hybrid σύστημα θα τοποθετηθεί στο απλό GT-R, των 570 ίππων, το 600άρι Nismo ή και τα δύο. Θεωρείται απίθανο, πάντως, να ανέβει η κανονική έκδοση στα 600 άλογα και να παραμείνει η αγωνιστικών καταβολών στα ίδια επίπεδα, οπότε μάλλον το Nismo θα φτάσει στους 630 ίππους.

Το υβριδικό GT-R θα είναι το πρώτο στάδιο στον αποχαιρετισμό του R35. Το απόλυτο, θα έρθει με τη μορφή του Final Edition. Μιας σκληροπυρηνικής έκδοσης εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, με διαφορετική εμφάνιση και απόδοση 710 ίππων!

 

Get it on Google Play Download on the App Store