Τα αγωνιστικά τούρμπο του Nismo GT-R (+video)

Το Nismo είναι το κορυφαίο, ισχυρότερο και ταχύτερο GT-R κανονικής παραγωγής -γιατί υπάρχει και το GT-R50 του 1 εκατομμυρίου της Italdesign- όλων των εποχών. Και το GT-R50 δηλαδή, πάνω του βασίζεται. Η Nissan το αναβαθμίζει για το 2020, τοποθετώντας και επίσημα τα αγωνιστικά τούρμπο του GT3, που συμμετέχει στα πρωταθλήματα αντοχής.

Οι Ιάπωνες δεν μας λένε ακριβώς κάτι καινούργιο, καθώς ανέφεραν επιγραμματικά κάτι αντίστοιχο και πέρσι. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που δηλώνουν επίσημα πως οι «σαλίγκαροι» του GT3 μεταφέρονται αυτούσιοι στο αυτοκίνητο παραγωγής! Σε σχέση με τις τουρμπίνες του απλού GT-R, εδώ τα πτερύγια των φτερωτών είναι 0,3 χλστ. πιο λεπτά και 10 σε κάθε συμπιεστή, αντί 11. Αυτές οι μικρές, αλλά ψαγμένες αλλαγές, επιφέρουν βελτίωση στην απόκριση του γκαζιού και ελαχιστοποιούν το lag. Σύμφωνα με τους «γκουρού» της Nissan, τα αγωνιστικά τούρμπο μεταφράζονται σε 20% ταχύτερη απόκριση με 4η ταχύτητα στα 110 χλμ./ώρα, αλλά και πάνω από τις 4.000 σ.α.λ.

Δείτε ακόμα: Έρχεται το πιο hardcore Nissan GT-R Final 720HP

Από το αγωνιστικό GT-R προέρχονται και οι αεραγωγοί στα εμπρός φτερά, που είναι επιφορτισμένοι με την αποβολή της θερμότητας από το μηχανοστάσιο και την ομαλοποίηση της ροής του αέρα. Και οι 20αρες ζάντες της RAYS προέρχονται από τις πίστες, που επίσης συνεισφέρουν στην μείωση του βάρους. Τα ελαστικά της Dunlop είναι φαρδύτερα και με λιγότερη χάραξη από πριν, προσφέροντας 11% περισσότερη επαφή με το οδόστρωμα και μεγιστοποιώντας την πρόσφυση (στο στεγνό πάντα, για το βρεγμένο που βλέπουμε στις φωτογραφίες διατηρούμε μια επιφύλαξη). Τα φρένα αποτελούνται από κεραμικές δισκόπλακες 410 χλστ. και 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες με δίσκους 390 χλστ. πίσω.

Διαβάστε επίσης: «Τρομοκράτης» Nissan Navara 1.000HP με μοτέρ GT-R!

Πέραν των τούρμπο, το Nismo διαθέτει εξάτμιση τιτανίου και επαναπρογραμματισμένο λογισμικό τόσο στον 3.8 V6, όσο και το 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. H απόδοση φτάνει τους 600 ίππους στις 6.800 σ.α.λ. και τα 652 Nm στις 3.200-5.800 σ.α.λ. (570 ίπποι και 637 Nm το απλό GT-R). Σε συνδυασμό με τα 30 κιλά λιγότερα (προφυλακτήρες, εμπρός φτερά, καπό, οροφή, πόρτα πορτμπαγκάζ, αεροτομή, πλαϊνές ποδιές και splitter από ανθρακονήματα, 1.695 κιλά στο σύνολο), τα νέα ελαστικά και τις ταχύτερες αλλαγές του κιβωτίου, το αγωνιστικών καταβολών GT-R διακτινίζεται στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,5 δλ. (έχει μετρηθεί και στα 2,48 δλ.)! H τελική του, χάρις και στο συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26, φτάνει τα 330 χλμ./ώρα (2,9 δλ. και 315 χλμ./ώρα αντίστοιχα για το νορμάλ μοντέλο).

Get it on Google Play Download on the App Store