Έρχεται κάμπριο έκδοση του Fiat 500X

H πρόταση της Fiat στη δημοφιλή και συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV, το 500X, αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά της αυτοκίνητα, με πάνω από 500.000 πωλήσεις, από το 2014 μέχρι σήμερα. Πριν από δυο χρόνια παρουσιάστηκε με βελτιώσεις στην εμφάνιση, την τεχνολογία και την ασφάλεια, αποκτώντας παράλληλα νέοι turbo κινητήρες βενζίνης FireFly του 1.0 λτ. 120 HP και των 1.3 λτ. 150 HP, μαζί με νέες εκδόσεις. Ακόμα μία είναι στα σκαριά από τους Ιταλούς, και μάλιστα κάμπριο!

Το 500X Cabrio επισημοποιήθηκε ως πρότζεκτ τον προηγούμενο μήνα, σε συνάντηση ανθρώπων της Fiat με προμηθευτές, ενώ το Automotive News αναφέρει πως το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021. Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση, οι Ιταλοί θέλουν να κρατήσουν το κόστος όσο χαμηλότερα γίνεται. Για αυτό και ζήτησαν από τους προμηθευτές ένα απλό σύστημα οροφής, που θα διατηρεί τα πλαίσια των θυρών και θα κινείται κατά μήκος της οροφής. Ουσιαστικά, μιλάμε για τον ίδιο μηχανισμό που χρησιμοποιείται στο 500 Cabrio, όπου η υφασμάτινη οροφή μαζεύεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και σύρεται ηλεκτρονικά εμπρός-πίσω.

Η σκέψη για καμπριολέ 500X υπήρχε από το 2017, εξ ου και το rendering της Maltese Design από τότε. Πληροφορίες για τους κινητήρες δεν υπάρχουν, ωστόσο οι Firefly των 1.0 και 1.3 λίτρων θεωρούνται δεδομένοι. Ο ντίζελ 1.6 MultiJet των 120 ίππων δεν φαίνεται να προκρίνεται, σε αντίθεση με τα plug-in υβριδικά σύνολα που είδαμε πρόσφατα στα Compass και Renegade.

 

Get it on Google Play Download on the App Store