Έρχεται πανίσχυρο Hyundai Ioniq 5 N με 585 άλογα!

Η όρεξη της Hyundai για μοντέλα N έχει ανοίξει για τα καλά, καθώς όχι μόνο δεν πρόκειται να αφήσει παραπονεμένο ούτε το Ioniq 5, αλλά θα το καταστήσει ως το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της!

Το ενδεχόμενο για έκδοση N του ηλεκτρικού χάτσμπακ είχε σχεδόν επιβεβαιωθεί προ πέντε μηνών, από δηλώσεις ιθυνόντων της εταιρίας. Πλέον η επικύρωση έχει φυσική υπόσταση, μέσα από το πρωτότυπο που απαθανατίστηκε να γυρνάει στο Nurburgring. Εμφανισιακά δεν διαφέρει ιδιαίτερα από ένα κανονικό Ionig 5, όμως η χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και οι μαύρες 19άρες ζάντες, μαζί με τα μεγαλύτερα δισκόφρενα που φαίνονται πίσω τους, φανερώνουν πως αυτό το Hyundai έχει πολλή περισσότερη ισχύ από τα 306 άλογα της κορυφαίας έκδοσης.

Το απειλητικό παρουσιαστικό κρύβει το πανίσχυρο σύνολο του Kia EV6 GT, που αποτελείται από δυο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία 77,4 kWh. Η συνολική απόδοση φτάνει τα 585 άλογα και 740 Nm, εξασφαλίζοντας για το κορυφαίο EV6 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ. και τελική 260 χλμ./ώρα! Κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε από το πρώτο ηλεκτρικό N, με ακόμα περισσότερη έφεση στα δυναμικά χαρακτηριστικά και την αποτελεσματικότητα εντός πίστας. Στο EV6 GT η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται στα 405 χλμ. και μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 80% εντός 18 λεπτών, οπότε -εκτός απροόπτου- παρεμφερή στοιχεία θα χαρακτηρίζουν το Ioniq 5 N. Βέβαια, το Hyundai λογικά θα έχει πιο έντονο αεροδυναμικό πακέτο (αεροτομές, splitter, διαχύτης κλπ) οπότε δεν αποκλείεται τα νούμερα αυτονομίας να είναι ελαφρώς χαμηλότερα.

Το ντεμπούτο του υπολογίζεται για τις αρχές του επόμενου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store