Έρχεται το «σκληρό» VW Golf GTI TCR (+video)

132

Οι γρήγορες εκδόσεις του νέου Golf δεν σταματούν να γυρνούν στο Nurburgring, καθώς μετά το GTI και το R έχουμε το GTI TCR να κάνει την εμφάνισή του.

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του ταχύτερου VW Golf GTI όλων των εποχών στην Ελλάδα

Η Volkswagen πίστευε ότι αφαιρώντας το καμουφλάζ και το σήμα από το κόκκινο πρωτότυπο, οι κατάσκοποι θα το νόμιζαν για το απλό GTI. Ωστόσο, ο επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με το χαμηλότερο splitter, η μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και ο διαφορετικός διαχύτης ξεκαθαρίζουν πως εδώ έχουμε να κάνουμε με το TCR. To Golf, δηλαδή, που θα έρθει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ απλού GTI και R.

Δείτε ακόμα: Το VW Golf GTI TCR μετριέται με το Renault Megane R.S. Trophy (+video)

Όπως το σημερινό, έτσι και το νέο TCR θα είναι μπροστοκίνητο. Κάτω από το καπό δεν υπάρχει άλλος, από τον 2λιτρο TSI και το 7άρι DSG. Στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά δεδομένου πως το σημερινό αποδίδει 290 ίππους και το νέο R είναι ισχυρότερο κατά 23 άλογα σε σχέση με το απερχόμενο (333 από 310), το κορυφαίο GTI λογικά θα ανέβει στα 300 άλογα. Αντίστοιχη αναμένεται η βελτίωση στις επιδόσεις. Τα 5,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, δεν αποκλείεται να γίνουν 5,5. Η τελική, παραδοσιακά, θα παραμείνει ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Το νέο VW Golf R επί τω έργω (+video)

Περιμένουμε το νέο Golf R να εμφανίζεται κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι. Οπότε το GTI TCR θα ακολουθήσει αργότερα μέσα στο έτος, κατά πάσα πιθανότητα προς το τέλος.