Το νέο VW Golf R επί τω έργω (+video)

Η VW είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει πλήρη γκάμα μοντέλων R. Ήδη έχουν λανσαριστεί τα T-Roc και Touareg, ενώ το Tiguan έρχεται με άγριες διαθέσεις. Στο επίκεντρο, πάντως, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Golf.

Δείτε ακόμα: Ποια είναι η τιμή του VW T-Roc R στην Ελλάδα;

Η κορυφαία έκδοση του γερμανικού μικρομεσαίου είναι πρακτικά έτοιμη, κάνοντας το φινίρισμα του στησίματος στο Nurburgring χωρίς ίχνος καμουφλάζ. Έχουμε δει τις φωτογραφίες. Οι γωνιώδεις εισαγωγές αέρα και η δυναμική διαμόρφωση του εμπρός προφυλακτήρα, που δένει με τα λεπτά φωτιστικά σώματα, χαρίζει στο αυτοκίνητο ένα ιδιαίτερα επιθετικό μπροστινό. Οι χαρακτηριστικές δίμπρατσες ζάντες δεν θα μπορούσαν να λείπουν, ούτε οι μπλε δαγκάνες των φρένων, αλλά και οι πλαϊνές ποδιές, ενώ πίσω διαχύτης και τετραπλές απολήξεις εξάτμισης δίνουν το στίγμα.

Κάτω από το αμάξωμα, το τρίπτυχο 2λιτρου TSI-7τάχυτου DSG-συστήματος τετρακίνησης 4Motion συνεχίζει το επιτυχημένο έργο του προκατόχου, με την απόδοση αυξημένη στα 333 άλογα. Το σημερινό R των 310 ίππων (απόδοση που θα διατηρήσει το νέο Audi S3), χρειάζεται 4,6 δλ. για να φτάσει στα 100 χλμ./ώρα από στάση και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Δεδομένων των επιπλέον 23 ίππων, το νέο αναμένεται να κατέβει κάτω από τα 4,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: 347 χλμ./ώρα με VW Golf R 740 ίππων! (+video)

Καιρός να παρακολουθήσουμε το νέο R επί τω έργω, μέσα στην «Πράσινη Κόλαση»!

Get it on Google Play Download on the App Store