To νέο VW Golf R ορμάει στο Nurburgring

Η κορυφαία έκδοση του νέου VW Golf είναι πρακτικά έτοιμη, κάνοντας το φινίρισμα του στησίματος στο Nurburgring χωρίς ίχνος καμουφλάζ.

Οι φωτογραφίες από την «Πράσινη Κόλαση» μας δείχνουν το νέο Golf R στην τελική του μορφή, με τις γωνιώδεις εισαγωγές αέρα και τη δυναμική διαμόρφωση του εμπρός προφυλακτήρα να δένουν με τα λεπτά φωτιστικά σώματα και να χαρίζουν στο αυτοκίνητο ένα ιδιαίτερα επιθετικό μπροστινό. Οι χαρακτηριστικές δίμπρατσες ζάντες δεν θα μπορούσαν να λείπουν, ούτε οι μπλε δαγκάνες των φρένων, αλλά και οι πλαϊνές ποδιές.

Δείτε ακόμα: Το νέο VW Golf αγριεύει για τα καλά

Στο πίσω μέρος η καθιερωμένη διάταξη των τετραπλών απολήξεων είναι παρούσα, ανά δύο εκατέρωθεν του διαχύτη, ο οποίος εμφανίζεται πιο έντονος από κάθε άλλη φορά. H αεροτομή διατηρεί πιο συντηρητικό προφίλ, όμως δηλώνει με το παραπάνω την παρουσία της ξεκαθαρίζοντας πως έχουμε να κάνουμε με το ταχύτερο Golf 8ης γενιάς και καθιστώντας εντελώς διακριτή την διαφορά με το GTI.

Διαβάστε επίσης: VW Golf R 450 ίππων στο κυνήγι του Audi RS 3 (+video)

από το αμάξωμα, το τρίπτυχο 2λιτρου TSI-7τάχυτου DSG-συστήματος τετρακίνησης 4Motion συνεχίζει το επιτυχημένο έργο του προκατόχου, με την απόδοση αυξημένη στα 333 άλογα. Το σημερινό R των 310 ίππων (απόδοση που θα διατηρήσει το νέο Audi S3), χρειάζεται 4,6 δλ. για να φτάσει στα 100 χλμ./ώρα από στάση και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Δεδομένων των επιπλέον 23 ίππων, το νέο αναμένεται να κατέβει κάτω από τα 4,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store