Πώς τo VW Polo προστατεύει και μετά από σύγκρουση

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και στον τομέα της ασφάλειας σε σχέση μα τα παλαιότερα μοντέλα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι ίδια. Μικρές διαφορές μεταξύ τους σε καίρια συστήματα ασφαλείας είναι μείζονος σημασίας και προστατεύουν ακόμα πιο πολύ την κακιά στιγμή.

Δείτε ακόμα: VW Golf Mk6: Στην κορυφή της κατηγορίας

Ένα από αυτά τα συστήματα που προστατεύει τους επιβάτες ακόμα και μετά από μια πρόσκρουση, είναι το Multi Collision Brake ή αλλιώς το σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων. Αυτό ανήκει στην «ομπρέλα» συστημάτων υποβοήθησης IQ.Drive που περιλαμβάνει το νέο VW Polo και κάνει την οδήγηση πολύ πιο ασφαλή, εύκολη και ξέγνοιαστη, τόσο εντός όσο και εκτός πόλης.

Άλλωστε, η ασφάλεια, είναι ένας από τους τομείς που διαπρέπει το νέο VW Polo, καθώς είναι εξοπλισμένο από την αρχική του έκδοση με πολλά συστήματα που βοηθούν τον οδηγό στο να αποφύγει μια πρόσκρουση, αλλά και στο να μειωθούν οι επιπτώσεις μετά από μια σύγκρουση.

Δείτε ακόμα: Νέο VW Tiguan Allspace με κορυφαίες ανέσεις

Με δεδομένο ότι σχεδόν 1 στα 4 αυτοκινητικά ατυχήματα με τραυματισμούς οφείλονται σε πολλαπλές συγκρούσεις, το σύστημα Multi Collision Brake μειώνει την πιθανότητα και την ένταση πολλαπλών συγκρούσεων, μέσω αυτόματης παρέμβασης των φρένων. Μετά τη διαδικασία φρεναρίσματος, ο οδηγός διατηρεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου και μπορεί αν χρειαστεί να επιταχύνει ή να φρενάρει περαιτέρω. Ο σκοπός αυτού του συστήματος ασφαλείας, που τοποθετείται στο βασικό εξοπλισμό του Polo, είναι η αποτροπή επακόλουθων συγκρούσεων μετά από ένα ατύχημα.

Δείτε ακόμα: Η VW ετοιμάζει ηλεκτρική «καταιγίδα»

Το Multi Collision Brake περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό από την πρώτη κιόλας έκδοση του VW Polo με τον 1.0 MPI κινητήρα των 80 ίππων, στην τιμή των 12.950 ευρώ. Επιπλέον, εξοπλίζεται με 6 αερόσακους, λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, συστήματα επιτήρησης πεζών, ένδειξης χαμηλής πίεσης ελαστικών και υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα, Front Assist (σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών) και σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού.

Την υψηλή ασφάλεια που προσφέρει το νέο VW Polo επιβεβαιώνουν και τα 5 αστέρια που έχει αξιολογηθεί στις δοκιμές ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του Euro NCAP.

Δείτε ακόμα: Πως το VW Polo προστατεύει τους απρόσεκτους

Get it on Google Play Download on the App Store