Πως το VW Polo προστατεύει τους απρόσεκτους

Ο οδηγός πρέπει συνεχώς να έχει την προσοχή του στο δρόμο και να μην χαζεύει δεξιά – αριστερά χωρίς λόγο ή να απασχολείται με το κινητό του, καθώς το κακό μπορεί να γίνει σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ακόμα και πολύ προσεκτικός να είναι, μπορεί την στιγμή που θα κοιτάξει να ρυθμίσει το aircondition, ξαφνικά να φρενάρει το προπορευόμενο όχημα και να μην προλάβει να αντιδράσει εγκαίρως πατώντας το φρένο.

Δείτε ακόμα: VW Polo βενζίνη, ντίζελ ή φυσικό αέριο;

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, το σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist που διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό του VW Polo είναι σωτήριο, αφού ανιχνεύει κρίσιμες καταστάσεις κυκλοφορίας όταν η απόσταση είναι πολύ μικρή μπροστά από το Polo. Έτσι, είτε μπορεί να γλιτώσει τελείως την σύγκρουση με το μπροστινό όχημα, ή να μειώσει την σφοδρότητα της πρόσκρουσης.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή VW Polo 1.0 TGI 90 PS CNG

Το City Emergency Braking σε συνδυασμό με το Front Assist, προσδιορίζει κρίσιμες καταστάσεις απόστασης με προπορευόμενα ή ακίνητα οχήματα και φρενάρει αυτόματα το Polo σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα. Αρχικά, προειδοποιεί τον οδηγό με ακουστικά και οπτικά σήματα, αν το προπορευόμενο όχημα φρενάρει ξαφνικά ή κινείται αργά και επισημαίνει τον κίνδυνο σύγκρουσης. Όταν το σύστημα ανιχνεύσει μια επικίνδυνα μικρή απόσταση με ενδεχόμενο επικείμενης σύγκρουσης, ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα, αν ο οδηγός δεν το έχει ήδη κάνει. Παράλληλα, εκτός από οχήματα, το City Emergency Braking αναγνωρίζει μέσω του Pedestrian Monitoring και πεζούς, σε ταχύτητες έως 65 χλμ./ώρα. Συνεπώς προστατεύει τον οδηγό, το όχημα και τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Δείτε ακόμα: VW Polo GTI: Ο άρχοντας των μικρών GTI

Το σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist περιλαμβάνεται μαζί με πολλά ακόμη χρήσιμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού στην ομπρέλα των «έξυπνων» συστημάτων υποβοήθησης IQ.Drive. Οι τεχνολογίες IQ.Drive του νέου VW Polo χωρίζονται σε τρεις επιμέρους τομείς: Την άνεση, την ασφάλεια και την ημιαυτόνομη οδήγηση, συμβάλλοντας στο να κάνουν την οδήγηση στο νέο VW Polo πολύ πιο ασφαλή σε κάθε διαδρομή.

Την υψηλή ασφάλεια που προσφέρει το νέο VW Polo αποδεικνύουν έμπρακτα και τα 5 αστέρια που έχει λάβει στα απαιτητικά τεστ ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του Euro NCAP.

Δείτε ακόμα: VW T-Roc: Το design icon των μικρών SUV!

Δείτε παρακάτω και το βίντεο από την λειτουργία του συστήματος City Emergency Braking:

Get it on Google Play Download on the App Store