VW Polo GTI: Ο άρχοντας των μικρών GTI

Η κατηγορία των GTI είναι άμεσα συνδεδεμένη με την VW, η οποία έκανε την αρχή το 1975 με το πρώτο Golf GTI. Αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2000 παρουσιάστηκε το πρώτο Polo GTI (υπήρχε Polo GT από το 1979), ενώ το 2017 έκανε την εμφάνισή του και το μικρότερο GTI, το up! GTI.

Δείτε ακόμα: VW Golf Mk2: Γεμάτο καινοτομίες

Το νέο Polo GTI είναι πιο ισχυρό και ολοκληρωμένο από ποτέ άλλοτε, συνδυάζοντας τα αυξημένα επίπεδα ανέσεων και ασφαλείας ενός Polo με ταχύτατες επιδόσεις και δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης. Κάτω από το καπό του φιλοξενείται ο 2.0 TSI κινητήρας με απόδοση 200 ίππων και 320 Nm ροπής μεταξύ 1.500-4.350 σ.α.λ. Με το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των 6 σχέσεων, το Polo GTI επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ. και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 238 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 7,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 160 γρ./χλμ. (WLPT).

Δείτε ακόμα: VW T-Roc: Το design icon των μικρών SUV!

Το Polo GTI εφοδιάζεται ακόμη με ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS, με ειδικές ρυθμίσεις στα ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκούς, ενώ το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 15 χλστ. Επίσης, εξοπλίζεται με το Sport Select με την επιλογή των 5 προφίλ οδήγησης: Normal, Sport, Eco, Comfort και Individual. Αναλόγως αλλάζουν οι ρυθμίσεις του τιμονιού, του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων και της ανάρτησης.

Δείτε ακόμα: VW Golf: Η ιστορία ενός ζωντανού θρύλου

Πέρα από τις μηχανικές αλλαγές, το δυναμικό χαρακτήρα του Polo GTI ενισχύουν και αρκετές διαφορές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό του σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Εξωτερικά, ξεχωρίζουν οι σπορ προφυλακτήρες, η μάσκα με την παραδοσιακή κόκκινη ρίγα που εκτείνεται μέχρι τα φωτιστικά σώματα και τα αεροδυναμικά βοηθήματα. Επιπλέον, οι δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης οι ζάντες των 17 ιντσών με ελαστικά 215/45 R17 (προαιρετικά διατίθενται 18 ιντσών) και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, αποτελούν ορισμένες ακόμα μοναδικές λεπτομέρειες.

Δείτε ακόμα: VW T-Roc R: Ο βασιλιάς των κόμπακτ SUV!

Περνώντας στο εσωτερικό με την πολύ καλή ποιότητα, κυριαρχούν οι παραδοσιακές καρό επενδύσεις στα καθίσματα, το δερμάτινο επίπεδο τιμόνι και ο επιλογέας των ταχυτήτων με τις κόκκινες ραφές και η μαύρη οροφή. O εξοπλισμός είναι πληρέστατος και περιλαμβάνει όλα τα γνωστά στοιχεί ανέσεων και ασφαλείας, αυτόνομη πέδηση, προσαρμοζόμενο cruise control, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη TFT 10,3 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής των 8 ιντσών κ.λπ. Το Polo GTI πωλείται στην τιμή των 25.900 ευρώ.


Get it on Google Play Download on the App Store