347 χλμ./ώρα με VW Golf R 740 ίππων! (+video)

Το VW Golf R, όπως και τα περισσότερα μοντέλα του VW Group, λατρεύει την βελτίωση. Τόσο με τον 2λιτρο TSI κάτω από το καπό, όσο και σε μεταλλαγμένη μορφή.

Το αυτοκίνητο της HGP είναι από τα γνωστά και αναγνωρισμένα δείγματα, έχοντας μια βαρέως βελτιωμένη μορφή του 3.6 V6 του Passat R36. Δυο τούρμπο – ένα σε κάθε πλευρά του V- αναλαμβάνουν την υπερπλήρωση του αέρα, ενώ μετατροπές σε όλα τα επίπεδα φροντίζουν την ομαλή παροχή της ισχύος και της αξιοπιστίας του συνόλου. Η απόδοση έχει εκτιναχθεί στα 740 άλογα και η ροπή στα 925 Nm, με το 7άρι DSG να είναι ενισχυμένο και να μεταβιβάζει τη δύναμη στους τέσσερις τροχούς.

Δείτε ακόμα: To νέο VW Golf R ορμάει στο Nurburgring

Εξυπακούεται πως οι επιδόσεις ουδεμία σχέση έχουν με το εργοστασιακό R. Για να ακριβολογούμε, περισσότερο σε Bugatti Veyron παραπέμπουν: 2,8 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και κοντά στα 350 χλμ./ώρα τελικής. Η αναφορά στο πρώτο καταγεγραμμένο hypercar δεν είναι τυχαία, καθώς το κτηνώδες Golf κάνει μια πάρα πολύ γρήγορη βόλτα παρέα με μια Veyron. Το λευκό R είναι πλέον τόσο γρήγορο, που δεν μπορούν να το ακολουθήσουν ούτε τα…ηλεκτρονικά του!

Διαβάστε επίσης: VW Golf R32 1.000 PS «σβήνει» ισοδύναμη Toyota Supra! (+video)

Το σύστημα διατήρησης λωρίδας βγαίνει off κάπου στα 290 χλμ./ώρα, ενώ η βελόνα του ψηφιακού ταχύμετρου μένει καθηλωμένη στα 317 χλμ./ώρα – τουλάχιστον μέχρι να εγκαταλείψει κι αυτή την προσπάθεια, μηδενίζοντας στιγμιαία τις ενδείξεις της. Χρειάστηκε η μαρτυρία του GPS για να διαπιστώσουμε το πόσο γρήγορα κινήθηκε το γερμανικό hot hatch. Πόσο έδειξαν οι δορυφόροι; 347 χλμ./ώρα!

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα βγάζει ένα 11 ετών VW Golf 1.4 TSI;

https://www.youtube.com/watch?v=QusJi11ngck&feature=share&fbclid=IwAR3zUTyElx3OJqd_2i2M-kiO2h71xctMAi0bW8n4JFkIAdq9gqp5oIBc3AU

Get it on Google Play Download on the App Store