Tο VW Tiguan R εν δράσει (+video)

Η VW είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει πλήρη γκάμα μοντέλων R, πλαισιώνοντας το Golf με μια σειρά από γρήγορους «συναγωνιστές». Ήδη έχουν λανσαριστεί τα T-Roc και Touareg. Το Tiguan δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός νυμφώνος.

Δείτε ακόμα: VW: «Υπερτιμημένο και υπερβολή το Nurburgring»

Οι Γερμανοί δοκιμάζουν εντατικά την κορυφαία έκδοση του best seller τους στο Nurburgring, από όπου και είδαμε τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες προ ολίγων ημερών. Σήμερα ήρθε η ώρα για «ζωντανή» δράση, με τα πλάνα του Tiguan R να πηγαίνει τέζα στην «Πράσινη Κόλαση». Μαζί με αυτό, βλέπουμε για λίγο και το Arteon R που έρχεται να ολοκληρώσει την γκάμα R της VW, από την οποία -μετά και την παρουσίαση των δυο παραπάνω μοντέλων- θα λείπουν μόνο τα Polo και T-Cross. Πρόβλεψη για «γκαζιάρικες» εκδόσεις των μικρότερων, πάντως, δεν υπάρχει.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η τιμή του VW T-Roc R στην Ελλάδα;

Επιστροφή στο Tiguan R, που κατά πάσα πιθανότητα μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με το επερχόμενο Golf R. Κάτω από το καπό θα αναλαμβάνουν ο 2λιτρος TSI των 333 ίππων, το σύστημα τετρακίνησης 4Motion και το 7άρι DSG, μαζί με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση υπολογίζεται να έρχονται στην περιοχή των 5 δλ. και η τελική να κυμαίνεται μεταξύ 240-250 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Το νέο VW Golf GTI εν δράσει (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store