Έρχεται VW Amarok R κόντρα στο Ford Ranger Raptor

H ένταση στις τάξεις των γρήγορων και «σκληρών» αγροτικών αναμένεται να ανέβει επικίνδυνα, καθώς το νέο Ford Ranger Raptor αναμένεται να αποκτήσει δυνατό ανταγωνισμό – και μάλιστα, εκ των έσω. Η μορφή του; Το επιβεβαιωμένο VW Amarok R!

Το αυστραλιανό Cars Guide μίλησε με τον εκεί επικεφαλής των επαγγελματικών VW, Ryan Davies, για το μέλλον του Amarok. Ο Davies, λοιπόν, δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώσει πως υπάρχει σχέδιο για την εξέλιξη έκδοσης R, η οποία θα τεθεί αντιμέτωπη με το αδερφό Raptor (στην ίδια πλατφόρμα θα βασιστεί το Amarok)! Ο Αυστραλός, μάλιστα, αποσαφήνισε πως ακόμα κι αν η Ford δεν δώσει πρόσβαση στα ενδότερα του Ranger Raptor, η VW έχει ήδη έτοιμη τη λύση: συνεργασία με το βελτιωτή Walkinsaw! Οι δυο πλευρές έχουν δουλέψει ξανά μαζί στο σημερινό Amarok W580 και είναι έτοιμες να επαναλάβουν τη μεταξύ τους σύμπραξη, σε περίπτωση που το «Μπλε Οβάλ» δεν αφήσει το Βόλφσμπουργκ να αντιγράψει από την κόλλα του.

Όπως καταλαβαίνουμε, τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υφίστανται ακόμα. Η VW έχει επίσης επιβεβαιώσει πως ο 3.0 V6 TDI θα συνεχίσει στο νέο Amarok, οπότε δεν θα προκαλέσει έκπληξη να δούμε την κορυφαία του εκδοχή (258 ίππων και 580 Nm) κάτω από το καπό του επερχόμενου Amarok R. Η 2η γενιά του γερμανικού pick up θα είναι και αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με σήμερα, με τα έως τώρα στοιχεία να αναφέρουν 100 χλστ. μεγαλύτερο μήκος και πάνω από 40 χλστ. επιπλέον σε πλάτος (5.254 χλστ. μακρύ και 1.954 χλστ. φαρδύ το τρέχον).

Get it on Google Play Download on the App Store