«Σκληρό ροκ» με το VW Amarok W580X

Πριν από δυο χρόνια η VW παρουσίασε το Amarok με τον ισχυρότερο κινητήρα της γκάμας, τον 3λιτρο V6 TDI V6 των 258 ίππων (που γίνονται 272 για σύντομο χρονικό διάστημα με λειτουργία overboost) στις 3.250-4.000 σ.α.λ. και 580 Nm ροπής μεταξύ 1.400 και 3.000 σ.α.λ. 

Η κορυφαία έκδοση του Amarok, ακόμα και μετά την έλευση του Ford Ranger Raptor, είναι ένα από τα ισχυρότερα pick ups στην Ευρώπη και περιμένει την έλευση του Toyota GR Hilux για να γίνει χαμός στην κατηγορία. Πέραν αυτής της όχθης του Ατλαντικού, όμως, ο ανταγωνισμός είναι πολύ πιο «βίαιος». Για αυτό οι Αυστραλοί της Walkinsaw Performance αναλαμβάνουν τη βελτίωση του γερμανικού αγροτικού. Το W580 (εκ των Nm του κινητήρα) κάνουν μόνιμα τα 272 άλογα και αναβαθμίζουν το Amarok σε θέματα ανάρτησης και εμφάνισης.

Η νέα ανάρτηση αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 40 χλστ. και συνδυάζεται με ελαστικά Pirelli Scorpion 275/50, που αγκαλιάζουν τις νέες 20άρες ζάντες αλουμινίου. Η μάσκα είναι ανασχεδιασμένη και οι θόλοι των τροχών φουσκωμένοι, ενώ υπάρχουν τα απαραίτητα αυτοκόλλητα σε καπό και πόρτες προς ενίσχυση του «πολεμικού» κλίματος στο W580. Ιδιαίτερη πινελιά το προστατευτικό κάλυμμα στο άνω τμήμα του εμπρός μέρους, με το «AMAROK» φαρδύ πλατύ, αλλά και οι διπλές εξατμίσεις που βγαίνουν από το πλάι της καρότσας.

Επιδόσεις δεν γνωστοποιούνται από τους Αυστραλούς, όμως λογικά δεν θα διαφέρουν από του απλού 3.0 V6 TDI που θέλει 7,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και φτάνει μέχρι τα 207 χλμ./ώρα τελικής, τροφοδοτώντας τους τέσσερις τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic και συστήματος 4Motion.

Get it on Google Play Download on the App Store