Εργοστασιακό Honda S2000 «του γάλακτος»

Για να βρει κανείς απείραχτο Honda S2000, πραγματικά θα πρέπει να ρίξει ζάρι. Το λευκό που βλέπουμε σήμερα είναι ένα από τα σπάνια δείγματα.

Είναι μοντέλο του 2000 και έχει διανύσει μόλις 31.354 χλμ. (19.483 μίλια), όντας πάντα φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Πάνω του δεν υπάρχει τίποτα «εξωσχολικό», μην έχοντας ούτε aftermarket φίλτρο. Το σπάνιο και περιζήτητο Grand Prix White χρώμα του αμαξώματος, συνδυάζεται με κατακόκκινο δέρμα στο εσωτερικό και κάποιες αναβαθμίσεις στον τομέα του ICE (In Car Entertainment), όπως πηγή Kenwood και συναγερμό Clifford. Παράλληλα, υπάρχει και εργοστασιακό hard top.

Η κατάσταση του αμαξώματος είναι τόσο προσεγμένη, ώστε δεν παρατηρείται ίχνος γρατζουνιάς στο υπόλοιπο, ενώ και στο σημείο του τρακαρίσματος δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως έχει περάσει δύσκολα. Η κουκούλα μοιάζει σαν να βγήκε χθες από τη γραμμή παραγωγής, θαμπάδα δεν εμφανίζεται σε κανένα φανάρι, οι κόκκινες δερμάτινες επενδύσεις δεν έχουν σπασίματα, ενώ ούτε η στεφάνη του τιμονιού δεν έχει «γυαλίσει».

Κάτω από το καπό δεν θα μπορούσε παρά να δεσπόζει ο θρυλικός F20C1, των 240 ατμοσφαιρικών ίππων στις 8.300 σ.α.λ. και 208 Nm στις 7.500 σ.α.λ., μετά του ανατριχιαστικού ήχου του στις 9.000 σ.α.λ. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 6,2 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 241 χλμ./ώρα, με το δεξί χέρι του οδηγού να είναι υπεύθυνο για τη μετάβαση μεταξύ των 6 σχέσεων, ίσως στο καλύτερο χειροκίνητο κιβώτιο όλων των εποχών!

Η τιμή του, μέχρι στιγμής, ορίζεται στις 35.000 δολάρια (29.712 ευρώ) και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολύ καλή, δεδομένου ότι στο μέλλον τα «μαμά» S2000 θα λιγοστέψουν. Μόνο που θα πρέπει να βιαστείτε, καθώς η δημοπρασία ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες.

Get it on Google Play Download on the App Store