«Έσκασε» το Toyota GR Corolla!

Λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση του Toyota GR Corolla, οι διαρροές μας κάνουν τη χάρη και βάζουν τέλος στην πολύμηνη αναμονή/αγωνία!

Το GR Corolla Forum παίζει το ρόλο του «Καλού Σαμαρείτη», δίνοντας στη δημοσιότητα επίσημες εικόνες από το press kit του νέου hot hatch από το Αΐτσι. Στο εμπρός μέρος, ο προφυλακτήρας θυμίζει έντονα αυτόν του GR Yaris. Μεγάλη, παραλληλόγραμμη εισαγωγή στο κέντρο και δυο μικρότερες, κάθετες στο πλάι για τα φρένα. Εδώ τα φώτα ομίχλης μετακομίζουν στο εσωτερικό της κεντρικής εισαγωγής, ενώ υπάρχoυν και δυο αεραγωγοί στο καπό.

Τα φουσκωμένα φτερά κυριαρχούν στο παράστημα του κορυφαίου Corolla, με τα πίσω ειδικά να θυμίζουν έντονα το 5θυρο Subaru Impreza STI. Στα μετόπισθεν, ο νέος προφυλακτήρας με τον διαχύτη, τους πλευρικούς αεραγωγούς και τις τριπλές απολήξεις (δυο κυκλικές στα άκρα, μια τραπεζοειδής στο κέντρο) εξασφαλίζουν πως δεν πρόκειται κανείς να μπερδέψει το GR με το υβριδικό Corolla.

Κάτω από το γυμνασμένο αμάξωμα, συναντάμε τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης του GR Yaris, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόδοση 272 ίππων και 361 Nm (όσο και το GRMN Yaris, δηλαδή). Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω του συστήματος GR-Four και 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα 4WD προσφέρει στον οδηγό 3 επιλογές: στο Normal η κατανομή εμπρός-πίσω βρίσκεται στο 60-40. Στο Sport αλλάζει σε 30-70, χαρίζοντας τις εντυπωσιακές γωνίες που βλέπουμε, ενώ στο Track μοιράζεται ισόποσα (χωρίς να «κλειδώνει» το κεντρικό διαφορικό). Σε κάθε περίπτωση, αν οι αισθητήρες αντιληφθούν απώλεια πρόσφυσης ρυθμίζουν αυτόματα την κατανομή και κυμαίνεται από 0-100 έως 100-0.

Η πλήρης τεχνική αποκάλυψη και τα πλάνα από το εσωτερικό δεν θα αργήσουν. Λίγη υπομονή μέχρι αύριο.

Get it on Google Play Download on the App Store