Έσπασε το κοντέρ της αυτονομίας το VW ID.3 (+video)

Το μεγάλο ζήτημα των ηλεκτρικών, δεν είναι άλλο από την αυτονομία. Το δίκτυο φόρτισης αποτελεί επίσης αντικείμενο προβληματισμού, όμως αν το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει μια δεδομένη διαδρομή χωρίς να χρειάζεται φόρτιση, μετριάζεται. Συνήθως, τα νούμερα αυτονομίας που ανακοινώνονται δύσκολα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το ίδιο ισχύει για το VW ID.3, αλλά από την ανάποδη!

Δείτε ακόμα: Τιμές & εξοπλισμοί του VW ID.3 στην Ελλάδα

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που «φωτογραφίζει» το μέλλον του γερμανικού κολοσσού, έσπασε το κοντέρ αυτονομίας του. Από τα 420 χλμ. μέγιστης δυνατότητας οδήγησης χωρίς φόρτιση που ανακοινώνει η VW, το ID.3 κατάφερε να φτάσει στα 531 χλμ. δίχως τη μεσολάβηση πρίζας! Οι Γερμανοί πραγματοποίησαν ένα ταξίδι από το Zwickau της Γερμανίας -εκεί όπου κατασκευάζεται το αυτοκίνητο- στο Schaffhausen, στη γειτονική Ελβετία. Αποστολή: να ολοκληρωθεί χωρίς στάση για φόρτιση. Αποτέλεσμα: επετεύχθη.

Βέβαια, για να καταστεί δυνατό κάτι τέτοιο χρειάστηκε το ανάλογο στυλ οδήγησης. Το ταξίδι διήρκεσε κοντά στις 9 ώρες, κάτι που μεταφράζεται σε 56 χλμ./ώρα μέσης ωριαίας ταχύτητας. Μάλιστα, το 44% της διαδρομής αφορούσε αυτοκινητόδρομο και το υπόλοιπο 56% επαρχιακό δρόμο. Όπερ σημαίνει πως σε πολλά σημεία, το ID.3 ενδεχομένως να πήγε  «καρότσα» τα οχήματα που το ακολουθούσαν. Αναγκαίο κακό, προκειμένου να διατηρηθεί η μέση τιμή της κατανάλωσης στις 10,9 kWh/100 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Η επιδότηση ηλεκτροκίνησης πρίζωσε τους Έλληνες

Από γκάζι πάντως, το «3άρι» έχει περίσσιο. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους και 310 Nm ροπής, τροφοδοτούμενος από μπαταρία 58 kWh, επιταχύνοντας το ID.3 στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 7,3 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα ηλεκτρονικά περιοριζόμενα 160 χλμ./ώρα τελικής.

Δείτε ακόμα: Πώς λειτουργεί το κιβώτιο μιας ταχύτητας του VW ID.3;

Get it on Google Play Download on the App Store