Ετοιμάζεται η 5η γενιά του Toyota Prius;

Αυτό δείχνουν μέχρι στιγμής όλα τα δεδομένα πως το αειθαλές Toyota Prius ο πρωτεργάτης των υβριδικών «δεν το κουνάει» και θα βρίσκεται στο προσκήνιο της αυτοκίνησης για αρκετά χρόνια ακόμα.

Μπορεί η πλειοψηφία των κατασκευαστών αυτοκινήτου να έχει ρίξει το βάρος της στα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πληθαίνουν συνεχώς, όμως η Toyota φαίνεται να ασπάζεται ιδιαίτερα αυτή τη νέα τεχνολογία. Το Toyota Prius κάποτε ήταν σύμβολο της «πράσινης αυτοκίνησης» ωστόσο οι αλλαγές στον κλάδο και η ταχεία ανάπτυξη των ηλεκτρικών έχει αλλάξει σημαντικά τις ισορροπίες. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η ιαπωνική μάρκα εργάζεται τώρα για την πέμπτη γενιά του υβριδικού αυτοκινήτου της. Μάλιστα όπως δήλωσε κι ο Αντιπρόεδρος Διοίκησης και Μάρκετινγκ της Toyota Europe, Andrea Carlucci: «Το Prius πρέπει να διατηρήσει έναν ρόλο και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα είναι πάντα πρωτοπόρο με αυτό το είδος τεχνολογίας, οπότε –αν και δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά– δεν θέλουμε να αλλοιώσουμε αυτό το είδωλο ακόμη και για το μέλλον». Μάλιστα πηγές από την Ιαπωνία αναφέρουν πως το νέο Prius αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Δεκέμβριο του 2022. Η νέα γενιά του Prius θα ενσωματώνει μια βελτιωμένη παραλλαγή του γνωστού μας υβριδικού συστήματος κίνησης, αλλά και μια plug-in υβριδική παραλλαγή του. Όμως υπάρχει μια έντονη φημολογία που θέλει το Toyota Prius να αποκτά κινητήρα υδρογόνου το 2025, παρά το γεγονός πως οι σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου εξακολουθούν να είναι σπάνιοι.

Όλα τα δεδομένα δείχνουν πως η Toyota αναμένεται να διαφοροποιηθεί αισθητά από τους υπόλοιπους κατασκευαστές και να μην ενστερνίζεται τόσο πολύ την ηλεκτρική τεχνολογία. Όπως και να έχει αναμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες κινήσεις της μάρκας.

Get it on Google Play Download on the App Store