Έτσι μετράει η Skoda το χώρο αποσκευών (+video)

Τα αυτοκίνητα της Skoda φημίζονται για τους άνετους χώρους των επιβατών και το μεγάλο χώρο αποσκευών, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς σε κάθε κατηγορία. Την παράδοση ακολουθεί πιστά και το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Skoda Enyaq iV, με τα υψηλά επίπεδα ευρυχωρίας σε όλο το μήκος και πλάτος της καμπίνας του. Πως όμως η Skoda μετράει το πορτ μπαγκάζ; Ας δούμε αναλυτικά παρακάτω την όλη διαδικασία.

Δείτε ακόμα: Ετοιμοπαράδοτα SUV Skoda με πολλαπλά οφέλη

Ως μονάδα μέτρησης, οι τεχνικοί της Skoda έχουν τυποποιημένα πράσινα τουβλάκια 1 λίτρου, διαστάσεων 20 εκ. μήκους, 10 εκ. πλάτους και 5 εκ. ύψους. Η τοποθέτησή τους γίνεται με βάση ένα συγκεκριμένο τεχνικό πρότυπο (ISO3832). Μπορεί σε εμάς να ακούγεται κάτι το πολύ απλό, όμως η διαδικασία κρύβει αρκετές δυσκολίες. Για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται να πιέζεται το τούβλο, παρόλο που μπορεί να υπάρχει ένα περιθώριο. Οι κανόνες υπαγορεύουν επίσης, μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα τουβλάκια, αφού σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνούν το ύψος της εταζέρας του πορτ μπαγκάζ.

Η μέτρηση γίνεται από έμπειρους τεχνικούς, που είναι σε θέση να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε διαθέσιμο χώρο. Το αποτέλεσμα τους δικαιώνει πανηγυρικά, αφού έχουν καταφέρει να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα από τις προσομοιώσεις που γίνονται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Παραδόξως, αυτή είναι μια δύσκολη δουλειά και για έναν υπολογιστή, καθώς μπορεί να πάρει μέχρι δυο μέρες μέχρι να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, ένα πορτ μπαγκάζ δεν φτάνει να είναι μόνο μεγάλο, αλλά θα πρέπει να είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμο και ασφαλές.

Δείτε ακόμα: Γιατί τα νέα Skoda έχουν διάκτινο τιμόνι;

Ιδιαίτερα περίπλοκη εργασία είναι και η μέτρηση με τα καθίσματα αναδιπλωμένα. Τα εμπρός καθίσματα πρέπει να τοποθετηθούν στη σωστή θέση, γι’ αυτό χρησιμοποιούνται ειδικά ανδρείκελα που ορίζουν ένα μέσο άτομο, σύμφωνα με συγκεκριμένο τεχνικό πρότυπο. Κατόπιν τοποθετείται ένα χώρισμα πίσω από το κάθισμα για να γίνει οριοθέτηση και να μπορούν οι τεχνικοί να τοποθετήσουν τα μπλοκ.

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο πως γίνεται η μέτρηση του χώρου αποσκευών:

Get it on Google Play Download on the App Store