Έτσι πρέπει να είναι το νέο Mazda MX-5

Το Mazda Vision Study Concept άνοιξε την όρεξη ολούθε για το επόμενο MX-5, με τον φουτουριστικό σχεδιασμό και τις δυναμικές γραμμές να εκφράζουν τη σχεδιαστική σπουδή των Ιαπώνων. Ο Γερμανός ψηφιακός καλλιτέχνης  andras.s.veres πήρε το Vision και το έκανε μοντέλο παραγωγής, δείχνοντας πώς πρέπει να είναι η 5η γενιά Miata.

Το σχήμα του σημερινού ND αναμιγνύεται με το Study Concept, σε μια εκτέλεση που εκτός των άλλων επαναφέρει και τα pop up φανάρια! Καμία σχέση με εκείνα του πρώτου MX-5, αλλά οι LED «σχισμές» που εξέχουν από το μπροστινό μέρος δίνουν μια ασύγκριτη εικόνα στο ιαπωνικό roadster. Οι μεγάλες ζάντες και τα τρυπητά δισκόφρενα είναι ελαφρώς υπερβολικά, αλλά δεν δείχνουν παράταιρα στο εμφανώς μεγαλύτερο και πιο μυώδες αμάξωμα σε σχέση με το τρέχον Miata. Στο πίσω μέρος, παρότι δεν έχουμε άλλη φώτο, διακρίνουμε το αεροδυναμικό τελείωμα και τα φουσκωμένα «καπούλια» του Vision Study, που δίνουν μια εξόχως έντονη παρουσία στο rendering του NE.

Οι πληροφορίες για το επόμενο MX-5 είναι ακόμα περιορισμένες, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως θα μείνει πιστό στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. O επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντος της Mazda Ευρώπης, Joachim Kunz, είχε υπαινιχθεί παλιότερα πως δεν αργήσει η αντικατάσταση του ND, λέγοντας: «Το να έχουμε μια γενιά για 10 χρόνια στην αγορά, δεν μας προβληματίζει». Δεδομένου ότι το σημερινό παρουσιάστηκε το 2014, τα λεγόμενα του Γερμανού τοποθετούν τη διάδοχη κατάσταση όχι νωρίτερα από το 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store