Το Mazda Vision ανοίγει την όρεξη για το νέο MX-5

Ιδιαίτερα δραστήρια η Mazda σήμερα, καθώς μετά την ανακοίνωση για επιστροφή του Wankel στη γκάμα της είχαμε και μια πρώτη γεύση από το επόμενο MX-5, μέσω του πρωτοτύπου Vision Study.

Η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε το αναθεωρημένο της οργανόγραμμα, που προβλέπει επιτάχυνση των διαδικασιών εξηλεκτρισμού λόγω των ολοένα αυστηρότερων νομοθετημάτων παγκοσμίως για τις εκπομπές ρύπων. Το 36 λεπτών video που αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι της Mazda, δείχνει τον πρόεδρό της Akira Marumoto να αναλύει τα βήματα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα μέχρι το 2050. Στα τελευταία 5 λεπτά κάνει την εμφάνισή του MX-5 ND, με τις προηγούμενες γενιές Miata επίσης να περνούν μπροστά από τα μάτια μας, πριν τα ιντριγκάρει ένα μυστηριώδες λευκό κουπέ.

Ο συγχρονισμός στην παρουσίαση, το σχήμα και το μέγεθος του Vision Stydy είναι σαν μας λένε πως πρόκειται για ένα πρωτότυπο, που επί της ουσίας «φωτογραφίζει» την επόμενη γενιά του εμβληματικού roadster. Το κουπέ αμάξωμα, με την ενσωματωμένη οροφή, παραπέμπει στο πολύ σπάνιο Coupe NB. Μέχρι σήμερα, τα 179 κομμάτια της συλλεκτικής έκδοσης από τη 2η γενιά MX-5 παραμένουν τα μοναδικά εργοστασιακά δείγματα κουπέ Miata, καθώς τα RC με τη μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή δεν παύουν να είναι roadster.

Οι πληροφορίες για το επόμενο MX-5 είναι ακόμα περιορισμένες, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως θα μείνει πιστό στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. O επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντος της Mazda Ευρώπης, Joachim Kunz, είχε υπαινιχθεί παλιότερα πως δεν αργήσει η αντικατάσταση του ND, λέγοντας: «Το να έχουμε μια γενιά για 10 χρόνια στην αγορά, δεν μας προβληματίζει». Δεδομένου ότι το σημερινό παρουσιάστηκε το 2014, τα λεγόμενα του Γερμανού τοποθετούν τη διάδοχη κατάσταση (με κωδικό NE) όχι νωρίτερα από το 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store