Έτσι θα είναι το επόμενο Ford Mondeo

Εδώ και πολύ καιρό, οι φήμες θέλουν το Ford Mondeo να αντικαθίσταται από SUV. Το επί 30ετίας μεσαίο του «Μπλε Οβάλ» τελικά ανακοινώθηκε πως αποσύρεται, όμως η διάδοχη κατάσταση δεν άργησε ιδιαίτερα. Με τη μορφή του Evos.

Προς το παρόν, το νέο κουπέ SUV διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας – χώρα στην οποία, ούτως ή άλλως, εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου. Για την ακρίβεια, το Evos είναι το πρώτο Ford που εξελίχθηκε στην Κίνα, από κοινού με την Changan Ford. Βέβαια, κατά πάσα πιθανότητα το νέο μοντέλο να κάνει διεθνή καριέρα, ενδεχομένως μάλιστα με το όνομα «Mondeo». Οι άνθρωποι του Kolesa.ru έφτιαξαν ίσως το πιο εύκολο rendering μέχρι σήμερα, καθώς απλά άλλαξαν ελαφρώς τα πίσω φωτιστικά σώματα και μας έδωσαν την ψηφιακή μορφή του επόμενου Mondeo.

Το Evos κινείται από ένα 2.0λτ. EcoBoost, με απόδοση 238 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 376 Nm στις 2.500-3.750 σ.α.λ., όμως αν θέλει να έρθει στην Ευρώπη τα υβριδικά σύνολα αποτελούν μονόδρομο. Η Ford έχει πλήρη γκάμα από εξηλεκτρισμένα μοτέρ, mild και plug-in hybrid, οπότε αν δοθεί το «OK» για Mondeo 6ης γενιάς, οι μηχανικοί θα έχουν μπόλικη δουλειά με την προσαρμογή των κινητήρων στο πάτωμα του Evos. Η φημολογία κάνει λόγο για λανσάρισμα εντός του 2023, οπότε αν επαληθευτεί θα δούμε νέο Mondeo σε κάτι λιγότερο από 2 χρόνια.

Get it on Google Play Download on the App Store