Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό Ford Puma

H Ford επιφυλάσσει πολλαπλά ηλεκτρικά «χτυπήματα» στο εγγύς μέλλον, έχοντας την αντίστοιχη έκδοση του Puma σε πρωτεύοντα ρόλο.

Όπως δείχνουν τα renderings του Auto Express, η εμφάνιση του Puma EV θα χαρακτηρίζεται από την καλυμμένη μάσκα και την ευθεία παραπομπή σε εκείνη της Mustang Mach-E. Οι Άγγλοι αναφέρουν πως το compact crossover θα μοιράζεται αρκετά μέρη με τα επερχόμενα ηλεκτρικά Transit Courier και Torneo Courier, βασιζόμενο στην παγκόσμια πλατφόρμα B2E της Ford.

Το ηλεκτρικό Puma, μαζί με τα δυο νέα crossovers, θα έρθουν να προστεθούν στη Mustang Mach-E και τις ηλεκτρικές εκδόσεις των επαγγελματικών Ford (Transit Courier, Transit Custom, Tourneo Courier, Tourneo Custom και E-Transit), ολοκληρώνοντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό lineup 9 μοντέλων. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Κραϊόβα, στη Ρουμανία, με το λανσάρισμά του να τοποθετείται για το 2024. Μια χρονιά νωρίτερα θα παρουσιαστεί ένα νέο μεσαίο crossover, που θα αποτελέσει το αντίστοιχο του VW ID.4 και θα «πατάει» στην πλατφόρμα MEB, του Βόλφσμπουργκ.

Τα πλάνα του «Μπλε Οβάλ» για την ηλεκτροκίνηση αποτυπώνονται εκτενώς στο ύψος των επενδύσεων, που συνολικά θα αγγίξουν τα 3,6 δις ευρώ! Τα 1,8 δις εξ αυτών θα αναλάβουν την ανέγερση εργοστασίου παραγωγής μπαταριών, στην Τουρκία, ενώ τα άλλα 1,78 δις θα φροντίσουν για την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής στην Κολωνία.

Get it on Google Play Download on the App Store