Έτσι θα είναι το νέο και πισωκίνητο Mazda6

Η παρουσίαση του CX-60 μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο επόμενο 6, για το οποίο η Mazda έχει premium πλάνα και βλέψεις που δεν περιλαμβάνουν τίποτα άλλο, παρά την κορυφή της κατηγορίας.

Το Kolesa πήρε το ολοκαίνουργιο SUV από τη Χιροσίμα και το προσάρμοσε στο «καλούπι» του σημερινού 6, δημιουργώντας την ψηφιακή απεικόνιση της επερχόμενης 4ης γενιάς του ιαπωνικού μεσαίου. Ούτως ή άλλως το νέο 6άρι θα δανειστεί στοιχεία από το CX-60, αν και το περισσότερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μηχανολογική τους συγγένεια.

Το CX-60 βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture, που επιτρέπει τόσο τις plug-in εφαρμογές, όσο και τη διαμήκη τοποθέτηση κινητήρων. Κάτι που σημαίνει πως τα πολύχρονα σενάρια περί πισωκίνητων και εξακύλινδρων εν σειρά Mazda, γίνονται επιτέλους πραγματικότητα! Το CX-60 εφοδιάζεται με έναν ολοκαίνουργιο e-Skyactiv X 3.0 λίτρων και έναν επίσης νέο πετρελαιοκινητήρα 3.3 Skyactiv-D, συν την PHEV εκδοχή με τον 2.5άρη τετρακύλινδρο Skyactiv-G και τον ηλεκτροκινητήρα. Όλα τα παραπάνω σύνολα θα περάσουν στο επόμενο 6, το οποίο θα βασιστεί και αυτό στην ίδια πλατφόρμα. Όπερ εστί συνδυασμός εξακύλινδρων εν σειρά συνόλων (εξαιρουμένου του plug-in hybrid) και πίσω κίνησης!

Με άλλα λόγια υλοποιείται το όραμα του Vision Coupe Concept, που είχε παρουσιαστεί πριν 3 χρόνια. Η πρεμιέρα της 4ης γενιάς του μοντέλου τοποθετείται στο δεύτερο μισό  2022, με κάποιες φήμες να κάνουν λόγο για κορυφαία έκδοση 350 ίππων που θα μπορούσε να επαναφέρει τις εκδόσεις MPS!

Get it on Google Play Download on the App Store