Έτσι θα είναι το νέο Tesla Model 3

Το Tesla Model 3 κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά των ηλεκτρικών, καταλαμβάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις την πρώτη θέση γενικής. Από το 2017 που παρουσιάστηκε, το Model 3 επί της ουσίας έκανε mainstream την ηλεκτροκίνηση και εξελίχτηκε σε παράδειγμα προς μίμηση, με εξαίρεση τα προβλήματα ποιότητας κι αξιοπιστίας. H ώρα της ανανέωσης πλησιάζει, όπως αποκάλυψε φώτο που διέρρευσε από κάποιο εργοστάσιο της εταιρίας, και ο ψηφιακός σχεδιαστής Sugar Design φιλοτεχνεί την τελική μορφή του αυτοκινήτου, μαζί με εκείνη του φρεσκαρισμένου Model Y.

Όπως βλέπουμε το ανανεωμένο Model 3 αλλάζει σε μεγάλο βαθμό μπροστά, υιοθετώντας πολύ πιο αιχμηρές και δυναμικές γραμμές. Το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων αναβαθμίζει το δυναμισμό του σχήματος, αντλώντας επιρροές από το πρωτότυπο Roadster (που ακόμα το περιμένουμε) και ερχόμενο πιο κοντά στα πρότυπα των μεγαλύτερων Model S/X. Δυστυχώς εικόνα από το πίσω μέρος δεν έχουμε, ωστόσο δεν θα πρέπει να περιμένουμε τέτοιας έκτασης αλλαγές.

Το δυναμικό προφίλ θα ενσωματωθεί και στο επερχόμενο facelift του Model Y, στο οποίο θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο το σχεδιαστικό αποτέλεσμα. Τα αμυγδαλωτά φωτιστικά σώματα, που μοιάζουν κατά τι παράταιρα και μικρά σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα, θα δώσουν τη θέση τους στα σαφώς πιο ταιριαστά μακρόστενα και αιχμηρά των φωτογραφιών. Αν το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει στα renderings, τότε μπορούμε να περιμένουμε μόνο συνέχεια των εκπληκτικών εμπορικών επιδόσεων τόσο του βασικού SUV της Tesla, όσο και του Model 3.

Αμφότερα αναμένεται να παρουσιαστούν εντός του 2023, με την πρεμιέρα του νέου Model 3 να τοποθετείται στα τέλη καλοκαιριού και εκείνη του Model Y στους πρώτους μήνες του χειμώνα.

Get it on Google Play Download on the App Store