Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό Abarth

Η Abarth ετοιμάζεται να ανοίξει τις αγκάλες της στην ηλεκτροκίνηση, με το 500e να κόβει την κορδέλα των EVs για την ιταλοαυστριακή εταιρία. Πριν λίγες μέρες είδαμε μια διαρροή, που απεικόνιζε το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Σήμερα ήρθε η πλήρης αποκάλυψη, μέσω μιας ακόμα μεγαλύτερης διαρροής που έβγαλε στη φόρα ολόκληρο το αυτοκίνητο, μέσω του Carbuzz.

Το αγριεμένο εμπρός μέρος φιλοξενεί φαρδύ-πλατύ το όνομα της Abarth, γεμίζοντας το χώρο στην κλειστή μάσκα. Τα φουσκωμένα φτερά και οι χαρακτηριστικές ζάντες χαρακτηρίζουν το επιθετικό στυλ του 595e (όπως θα ονομάζεται η μία έκδοση, 695e η άλλη), συνοδευόμενες πό την κλασική λωρίδα χαμηλά στις πόρτες και τα σήματα τον «σκορπιό» στα πίσω φτερά, ενώ ξεχωριστή πινελιά αποτελούν οι κυψελοειδείς εισαγωγές (μάλλον ψεύτικες) του προφυλακτήρα και τα «φρυδάκια» στα εμπρός φανάρια. Εκεί όπου το άνω μισό LED αντικαθίσταται από μια μαύρη λωρίδα και δημιουργεί ένα συνοφρυομένο, απειλητικό «βλέμμα» στη λαχανί «μπομπίτα».

Κάτω από το φανταχτερό και μυώδες αμάξωμα αναμένουμε μεγάλα νέα από την Abarth, καθώς τα 595e/695e φημολογείται πως θα ξεκινoύν από τα 170 άλογα (για τη βασική έκδοση 595e) και θα ξεπερνούν τα 200 (στην κορυφαία 695e)! Την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα θα αναλάβει η μεγαλύτερη διαθέσιμη μπαταρία στη γκάμα του 500e, η οποία αριθμεί 42,7 kWh χωρητικότητας και χαρίζει μέγιστη μικτή αυτονομία 330 χλμ. στο 500e των 118 ίππων (έως 460 χλμ. σε αστικό κύκλο). Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις και τα ηλεκτρικά Abarth κυμανθούν σε τέτοια επίπεδα ισχύος, αναμενόμενα θα είναι και μικρότερη η αυτονομία. Μέχρι το τέλος του έτους, το πολύ στις αρχές του επόμενου, θα ξέρουμε καθότι για τότε είναι προγραμματισμένο το ντεμπούτο του.

Get it on Google Play Download on the App Store