Φανταστικά νέα Opel Corsa OPC και Tigra OPC

Το Opel Corsa αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα από τα δημοφιλέστερα μικρά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, με πάνω από 13,6 εκατομμύρια πωλήσεις και 37 χρόνια στην παραγωγή. Τώρα, στην ολοκαίνουργια, 6η κατά σειρά γενιά του παρουσιάζεται πλήρως αναβαθμισμένο και εξελιγμένο με τη βοήθεια του ομίλου PSA.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Corsa 1.2 Turbo 100 PS

Στη μακρόχρονη ιστορία του Cora, ξεχωριστή παρουσία είχε το Corsa OPC και το Tigra που ήταν η κουπέ και αργότερα η κουπέ – κάμπριο έκδοση του μικρού Opel. Με βάση λοιπόν το νέο Corsa και με αρκετή φαντασία και δημιουργικότητα, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva σχεδίασε το νέο Tigra σε έκδοση OPC, καθώς και το νέο Corsa OPC.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Corsa GSi

Για το νέο Tigra εμπνεύστηκε από το πρώτης γενιάς Tigra που κατασκευάστηκε μεταξύ 1994 έως 2001. Ο σχεδιαστής υιοθέτησε την χαρακτηριστική καμπύλη οροφή και το μεγάλο και έντονα κυρτό πίσω παρμπρίζ. Επιπλέον για να το κάνει να μοιάζει με OPC πρόσθεσε τις ζάντες του τελευταίου Corsa OPC, άλλαξε τους προφυλακτήρες, τοποθέτησε ποδιές στα μαρσπιέ, μια διακριτική αεροτομή στο τελείωμα του πίσω μέρους και δύο στρογγυλές απολήξεις για την εξάτμιση.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Corsa OPC 1.6 Turbo Ecotec 207 PS

Αντίστοιχες προσθήκες βλέπουμε και στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του νέου Corsa OPC με 3θυρο αμάξωμα (το νέο Corsa είναι μόνο 5θυρο), το οποίο φαίνεται περισσότερο ρεαλιστικό. Για το αν στην πραγματικότητα υπάρξει νέο Corsa OPC παραγωγής, η απάντηση είναι «όχι» με βάση τα τωρινά δεδομένα. Μάλιστα το πιο δυνατό μοντέλο στην γκάμα του νέου Corsa, είναι το ηλεκτρικό Corsa-e με τους 136 ίππους (ποιος το φανταζόταν πριν από μερικά χρόνια).

Get it on Google Play Download on the App Store