Φανταστική Skoda Octavia RS iV Coupe

Την περασμένη εβδομάδα η Skoda αποκάλυψε τη νέα Octavia RS iV, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της διαθέτει plug-in hybrid κινητήρα, συνδυάζοντας τις δυναμικές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Δείτε ακόμα: Νέο Skoda Superb Scout παντός χρήσης και τερέν

Το υβριδικό με πρίζα σύνολο της Skoda Octavia RS iV αποτελείται από τον 1.4 TSI των 150 ίππων, ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 115 ίππων, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh και ένα 6άρι DSG που μεταφέρει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς. Η συνδυαστική απόδοση των 245 ίππων και 400 Nm ροπής προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ. και τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα. Πρόσθετα, η κορυφαία Octavia μπορεί να διανύσει έως 60 χιλιόμετρα με μόνο τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ σε μεικτές συνθήκες οι εκπομπές CO2 είναι 30 γρ./χλμ. (WLTP).

Δείτε ακόμα: Νέα Skoda Octavia RS με 245 υβριδικά άλογα

Τα αμαξώματα της νέας Skoda Octavia RS iV είναι το hatchback και το estate για όσους θέλουν ακόμα πιο τεράστιο πορτ μπαγκάζ. Άλλο τύπο αμαξώματος δεν θα δούμε, αν και σίγουρα θα είχε πολύ ενδιαφέρον μια έκδοση Coupe. Ένα τέτοιο «φανταστικό» Octavia RS iV Coupe δημιούργησε ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi Design και θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ένα εργοστασιακό μοντέλο.

Δείτε ακόμα: Το Virtual Cockpit του Skoda Kamiq (+video)

Αναμφίβολα θα του ταίριαζε πολύ ένα τέτοιο κουπέ αμάξωμα, καθώς χωρίς πολλά στοιχεία εντυπωσιασμού και προσθήκες θα ήταν πολύ κομψό και δυναμικό. Φανταστείτε το με 300+ άλογα και 4κίνηση (υπάρχουν άλλωστε στο VW Group) και το αποτέλεσμα θα ήταν αξιοζήλευτο. Το θέμα είναι όμως, αν και πόσοι θα αγόραζαν ένα τέτοιο αυτοκίνητο, την εποχή που κυριαρχούν τα SUV.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Skoda Kamiq 1.0 TSI 116 PS

Να υπενθυμίσουμε ότι το μοναδικό κουπέ Skoda που παρουσιάστηκε ήταν το Tudor πριν από 18 χρόνια (το 2002), αλλά και αυτό έμεινε ως πρωτότυπο και δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή. Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο κλάπηκε, αλλά ευτυχώς βρέθηκε.

Get it on Google Play Download on the App Store