FBI: Η Κίνα κλέβει την αμερικάνικη ηλεκτρική τεχνολογία!

Εδώ κι αρκετό καιρό οι σχέσεις των Η.Π.Α. με την Κίνα δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους. Ο οικονομικός πόλεμος καλά κρατεί και τώρα στο παιχνίδι μπαίνει κι η αγορά αυτοκινήτου.

Μάλιστα το FBI κάνει λόγο πως η Κίνα θέλει να υποκλέψει την τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμα: YouTuber καλύπτει 1.930 χλμ. με το Tesla Autopilot!

Αυτό διατύπωσε ο Διευθυντής του FBI, κ. Christopher Wray, λέγοντας πως η «κινεζική κυβέρνηση αγωνίζεται να ξεπεράσει τη χώρα μας στoν οικονομικό και τεχνολογικό τομέα. Αλλά αυτή η προσπάθεια δεν είναι νόμιμη, μιας και προσπαθούν να κλέψουν μεγάλο μέρος της τεχνογνωσίας μας που με κόπο έχουμε αναπτύξει». Σύμφωνα με τον Wray, υπάρχει μεγάλη υποκλοπή πληροφοριών, αλλά και δεδομένων από μεγάλες κινεζικές εταιρίες, για τεχνολογίες που αφορούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και συνέχισε λέγοντας: «Κινέζικες εταιρείες κλέβουν την αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία για να αποφύγουν τη δύσκολη εξέλιξη νέων καινοτομιών και στη συνέχεια να την χρησιμοποιήσουν για να ανταγωνιστούν τις αμερικανικές εταιρείες. Αυτά τα συμπεράσματα έχουν προκύψει έπειτα από 1.000 και πλέον έρευνες που έχουμε διεξάγει».

Διαβάστε επίσης: Η VW θα υποσκελίσει την Tesla!

Ο διευθυντής του FBI, σύστησε σε όλες τις εταιρίες να αυξήσουν τα επίπεδα ασφαλείας τους σε κάθε τομέα, ώστε να μειωθεί η απόσπαση δεδομένων και πληροφοριών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι Κινέζοι προσπαθούν να κλέψουν τεχνολογία που αφορά από την καλλιέργεια ρυζιού και καλαμποκιού, έως και λογισμικά ανεμογεννητριών και ιατρικού εξοπλισμού!

Get it on Google Play Download on the App Store