Ferrari Enzo έγινε «φιτίλια» σε test drive

Ο κόσμος έγινε κατά μια Enzo φτωχότερος, όταν μια από τις 400 συνεπώνυμες του «Γέρου» Ferrari κατέληξε σε δέντρο, έπειτα από ένα άκρως ατυχές test drive.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στην Ολλανδία. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως το ιταλικό supercar κινείτο με υπερβολική ταχύτητα, όταν ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο και καρφώθηκε σε δέντρο, αφού πρώτα έφερε τετακέ. Αυτή η περιστροφή του αυτοκινήτου μείωσε κάπως τη δύναμη της πρόσκρουσης, βοηθώντας στο να διατηρηθούν σχετικά ανέπαφα το σασί και ο κινητήρας. Όπως βλέπουμε, βέβαια, η μοίρα της συγκεκριμένης Enzo μάλλον θα είναι μετατροπή σε ανταλλακτικά, καθώς το ανθρακονημάτινο αμάξωμα και οι αναρτήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ άνοιξαν και όλοι οι αερόσακοι.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια test drive. Η φύση αυτού, ωστόσο, είναι διφορούμενη. Κάποιοι αναφέρουν πως το test drive γινόταν από υποψήφιο αγοραστή, ενώ άλλοι τοποθετούν στο αριστερό μπάκετ μηχανικό, που έβγαλε τη Ferrari για την καθιερωμένη βόλτα ελέγχου μετά από εργασίες συντήρησης. Όπως και να ‘χει, όποιος κι αν ήταν πίσω από το τιμόνι, φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, που θέτουν οι 660 ίπποι και τα 657 Nm του ατμοσφαιρικού 6λιτρου V12. Να θυμίσουμε ενδεικτικά πως τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,65 δλ. και η τελική ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store