Ferrari Enzo με 145.000 χλμ. συνεχίζει απτόητη

Συνήθως, τα supercars και hypercars ξημεροβραδιάζουν στα γκαράζ. Το κλασικό «σύνδρομο της επένδυσης», όπου ονειρικές τετράτροχες δημιουργίες αγοράζονται μόνο και μόνο για να μεταπωλήθουν σε υψηλότερη τιμή. Ευτυχώς, η συγκεκριμένη Ferrari Enzo αποτελεί τη χιλιομετροφάγο εξαίρεση στον γεμάτο φορμόλη κανόνα.

Ανήκει στον Richard Losee, γνωστό συλλέκτη και εν γένει petrolhead. Ο Αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός ταινιών υπήρξε εκ των βασικών συντελεστών του  το « The Cannonball Run», από το 1981, για να καταλάβουμε καλύτερα την αγάπη του για τα αυτοκίνητα. Και την οδήγηση, όπως αποδεικνύει η Enzo με τα περισσότερα μίλια στον πλανήτη! Διόλου τυχαία η ονομασία «ΜΜ Enzo (Most Miles)», που προκύπτει από τα προσφάτως συμπληρωμένα 90.000 μίλια (περίπου 145.000 χλμ.). Ο Losee αγόρασε το αυτοκίνητο με σκοπό να το οδηγεί συνέχεια και απώτερο σκοπό την ανάδειξή του, ως την Enzo με τα περισσότερα χιλιόμετρα στον πλανήτη.

Η εν λόγω Ιταλίδα έχει περάσει πολλά στη ζωή της, καθώς λίγο μετά την απόκτησή της από τον Αμερικανό παραχωρήθηκε σε περιοδικό για δοκιμή μακράς διαρκείας 10.000 μιλίων (πάνω από 16.000 χλμ.). Στη συνέχεια επέστρεψε στον Losee, ο οποίος συμπλήρωσε άλλες 32.000 χλμ. μέχρι να την καταστρέψει ολοσχερώς στην εκδήλωση Utah Highway Patrol’s Fast Pass Charity, το 2006, έπειτα από ένα τρομακτικό τρακάρισμα με περισσότερα από 300 χλμ./ώρα! Το αυτοκίνητο έμεινε στο συνεργείο για 30 μήνες, πριν επιστρέψει αναγεννημένο στους δρόμους και με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για διαδρομές.

 

Ο Losee μάλιστα τοποθέτησε διπλά τούρμπο στον 6.5 V12, εκτινάσσοντας την απόδοση από τα 650 στα 850 άλογα. Τον Οκτώβριο του 2010 επισκέφτηκε τις αλυκές του Bonneville, προκειμένου να δει «τι ψάρια πιάνει». Τα όργανα μετρήσεων τελικά σταμάτησαν στα 381,41 χλμ./ώρα, καθιστώντας την MM και ως την ταχύτερη Enzo στον πλανήτη. Έκτοτε συνέχισε να γράφει χιλιόμετρα, περνώντας το φράγμα των 144.000 χλμ. προ ολίγων ημερών και βάζοντας πλώρη ολοταχώς αρχικά για τις 150.000 και έπειτα για τις 200.000 χλμ.!

Get it on Google Play Download on the App Store