Ferrari F40 κατασχέθηκε ως ανασφάλιστη!

Υπάρχει τρέλα και τρέλα στον κόσμο. Να πληρώνεις εκατομμύρια για Ferrari F40 και να την κυκλοφορείς ανασφάλιστη, όμως, μιλάμε για άλλο επίπεδο. Αυτό έκανε ένας Αμερικανός, που έφτασε μέχρι την Αγγλία για να αγοράσει μια F40 και τελικά κατέληξε στη μάντρα της αστυνομίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Lowestoft, όπου τα όργανα της τάξης σταμάτησαν την κατακόκκινη F40 λόγω έλλειψης μπροστά πινακίδας. Ούτως ή άλλως, η κατά πολλούς καλύτερη Ferrari όλων των εποχών μαγνητίζει κάθε βλέμμα, αστυνομικό και πολιτικό. Η συγκεκριμένη που ήταν και «μπόσικη» νομικά, θα έπρεπε να ψιλιάσει τον κάτοχό της. Ο οποίος, βέβαια, όπως αποδείχτηκε είχε πολύ μεγαλύτερους μπελάδες από μια πινακίδα κυκλοφορίας.

Ο έλεγχος των εγγράφων φανέρωσε πως το αυτοκίνητο δεν είχε ασφαλιστήριο! Κάτι που στην Αγγλία δεν τιμωρείται απλά με πρόστιμο, αλλά με κατάσχεση του οχήματος! Κάπως έτσι, το ιταλικό υπεραυτοκίνητο βρέθηκε στην πλάτη του γερανού και πήρε το δρόμο για τη μάντρα της αστυνομίας, αντί για το τελωνείο και το κοντέινερ που θα έμπαινε, προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι στην Αμερική. Τουλάχιστον έσπευσε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και να βγάλει ασφάλεια τάχιστα, αφήνοντας την F40 παροπλισμένη για μόλις μια μέρα. Μαζί με τα αποδεικτικά της ασφάλισης, χρειάστηκε και η καταβολή ενός αντιτίμου 150 λιρών (171 ευρώ) για την πληρωμή του προστίμου. Ούτε καν σταγόνα στον ωκεανό του κόστους, καθώς οι F40 πωλούνται για πάνω από 1,5-2 εκατ. ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store