Ferrari Roma φράκαρε σε στενό (+video)

Τις περισσότερες φορές που βλέπουμε supercars να βασανίζονται από ασχετοσύνη οδηγών, η κατάσταση έχει προκύψει από κάποια ενέργεια υπερεκτίμησης δυνατοτήτων. Μια προσπάθεια για ξεκόλλημα της ουράς, λάθος υπολογισμός στροφής, κάτι σχετικό με γρήγορη οδήγηση. Μια Ferrari Roma, ωστόσο, έγινε είδηση απλά και μόνο γιατί ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι της, δεν ζύγιζε σωστά το πλάτος της!

Στα 1.974 χλστ., η Roma είναι από τα πιο φαρδιά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Ίδιο ακριβώς πλάτος με την 488 Pista, ενώ με 4.656 χλστ. μήκους είναι κατά σχεδόν 5,1 εκατοστά μακρύτερη. Κοντολογίς, δεν πρόκειται για μικρή ή ευέλικτη κατασκευή. Προσθέστε και τη χαμηλή θέση οδήγησης, που περιορίζει περαιτέρω την ορατότητα, και έχετε ένα «κοκτέιλ» που προϋποθέτει τεράστια προσοχή για κίνηση σε πόλη ή γραφικά σοκάκια. Ο αστικός ιστός της Ιταλίας βρίθει τέτοιων, οπότε αν θες να κινηθείς εκεί θα πρέπει να διαθέτεις ένα στοιχειώδες ένστικτο αυτοσυντήρησης. Το κυριότερο; Να μην προσπαθείς να κάνεις το «χειρουργό», περνώντας στο χιλιοστό.

Ο οδηγός της άτυχης Ferrari δεν ανταποκρίθηκε σε καμιά από τις δυο συνθήκες, επιχειρώντας να περάσει από ένα σημείο που ξεκάθαρα, ακόμα και χωρίς να βγάλεις μεζούρα, φαίνεται πως το αυτοκίνητο δεν περνάει. Το κλείσιμο των καθρεπτών δεν βοηθάει ιδιαίτερα, ενώ βλέπουμε και τα περβάζια από κάποια παράθυρα που εξέχουν, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το πλάτος του δρόμου. Από τη λήψη της κάμερας βλέπουμε πως η Roma έχει κολλήσει, δίχως να είναι δυνατή η θέαση σημαδιών από τους τοίχους. Φαντάζει απίθανο πάντως, να μην έχει γδαρθεί το αμάξωμα του ιταλικού grand tourer.

Get it on Google Play Download on the App Store