Ferrari Testarossa μαραζώνει επί 17 χρόνια (+video)

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει μια Ferrari. Όποιον κι αν ρωτήσεις, στο ονειρικό γκαράζ του σίγουρα συγκαταλέγεται τουλάχιστον ένα τετράτροχο από το Μαρανέλο. Όσο απίστευτο και λυπηρό αν ακούγεται, υπάρχει κόσμος που αγοράζει «Cavallino Rampante» και τα παρατάει στο δρόμο να σαπίζουν!

Δείτε ακόμα: Σπάνια Mustang Boss βρέθηκε μετά από 40 χρόνια!

Η Testarossa είναι από τα εμβλήματα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Παρουσιάστηκε το 1984 ως αντικαταστάτης της Berlinetta Boxer, όμως σύντομα όχι μόνο την ξεπέρασε σε δημοτικότητα, αλλά αναδείχτηκε ως η δημοφιλέστερη Ferrari της δεκαετίας του 80. Σημείωση: το 1987 λανσαρίστηκε η F40, για να αντιληφθούμε το μέγεθος της απήχησης της Testarossa. Η συμμετοχή στη δημοφιλέστατη σειρά Miami Vice απογείωσε τις μετοχές της, κάτι που ίσχυε και για τις επιδόσεις. Ο 12κύλινδρος boxer των 4.943 κ.εκ. απέδιδε 390 ίππους στις 6.300 σ.α.λ. και 490 Nm στις 4.500 σ.α.λ., χρίζοντας την Testarossa ως την ταχύτερη ατμοσφαιρική Ferrari μέχρι τον ερχομό της 512TR, το 1991.

Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονταν σε 5,4 δλ., τα 160 χλμ./ώρα σε 11,4 και το 400άρι σε 13,5 δλ., ενώ η τελική έφτανε στα 290 χλμ./ώρα. Η δύσμοιρη Testarossa που βλέπουμε να συλλέγει χορτάρια, έχει χρόνια να δει τόση δράση. Για την ακρίβεια, πάνε σχεδόν 2 δεκαετίες από την τελευταία φορά που πήρε μπροστά.

Διαβάστε επίσης: Αγωνιστική Toyota Supra σαπίζει στο δρόμο

To αυτοκίνητο βρίσκεται στο Πουέρτο Ρίκο, όπου οι Ferrari πραγματικά σπανίζουν. Ουδείς γνωρίζει την προέλευσή του, παρά μόνο ότι επί 17 χρόνια είναι παρκαρισμένο στην άκρη του δρόμου. Το γιατί δεν έχει ενδιαφερθεί κάποιος να το αγοράσει ή έστω να το απομακρύνει (βλέπε δημοτική αρχή), επίσης παραμένει άγνωστο. Πριν δούμε το video που συνοδεύει την θλιβερή ιστορία, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς είναι μια Testarossa με όλη της την αίγλη

Get it on Google Play Download on the App Store