«Φιλάκια» από Corvette και τον rockstar κάτοχό της

Η Corvette έχει μεγάλη πέραση στις διασημότητες. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές και περσόνες του jet set αγαπούν το τομέμ της αμερικανικής αυτοκίνησης. Ο ηγέτης των Kiss, Paul Stanley, συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους λάτρεις της «Κορβέτας» και μοιράζεται το πάθος του με τους φαν του.

O 70χρονος frontman των θρύλων της ροκ έχει αγοράσει σχεδόν όλες τις γενιές της Corvette. Από τις 8 εκδοχές του κλασικότερου muscle car (που πλέον είναι supercar), έχουν περάσει από τα χέρια του Stanley τουλάχιστον οι 5 (C3, C4, C5, C6, C7 και εσχάτως η C8). Ο Αμερικανός rockstar είχε το προνόμιο να αποκτήσει την πρώτη ‘Vette από την παραγωγή του 2022, απολαμβάνοντας την ανάλογη αριθμολογία στον αριθμό πλαισίου (VIN 001). Δεν λυπήθηκε καθόλου τα έξτρα, καθώς πέρα από τη μαύρη οροφή και τη μεγάλη αεροτομή (High Wing Spoiler) το αυτοκίνητο διαθέτει το πακέτο Z51.

Σε αυτό περιλαμβάνονται φρένα της Brembo, αναβαθμισμένη ανάρτηση και εξάτμιση, διαφορετική κλιμάκωση στο κιβώτιο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, αεροδυναμικές προσθήκες στο αμάξωμα (splitter, πλαϊνές ποδιές και spoiler), ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S διάστασης 245/35ZR19 εμπρός και 305/30ZR20 πίσω, αλλά και μεγαλύτερα ψυγεία.

 

Ο συνδυασμός όλων των ανωτέρω με τον ατμοσφαιρικό 6.2 V8 των 500 ίππων και 630 Nm, συν το 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το launch control, έχουν ως αποτέλεσμα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ. – χρόνος κατά 0,4 δλ. ταχύτερος από τη Stingray 1LT. Οι αλλαγές αυτές, βέβαια, μπορεί να βελτιώνουν την επιτάχυνση και τους χρόνους πίστας, αλλά παράλληλα κατεβάζουν αρκετά την τελική ταχύτητα. Η Z51 φτάνει μέχρι τα 296 χλμ./ώρα, τη στιγμή που η Stingray ξεπερνά τα 310 χλμ./ώρα. Οπότε όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει τη συγκεκριμένη, την οποία ο Stanley αποφάσισε να αποχωριστεί μόλις λίγους μήνες μετά την αγορά της, ας το έχει υπόψη.

Το αυτοκίνητο θα βγει σε δημοπρασία τον προσεχή Ιούνιο (30 του μηνός έως 2 Ιουλίου), με τον πλειοδότη να αποκτά, εκτός από την Corvette, και μια κιθάρα Ibanez PS120 Paul Stanley Signature. Το αυτόγραφο από το αστέρι των Kiss εννοείται πως δεν λείπει.

Get it on Google Play Download on the App Store