Αρίστευσε το Kia EV6 στην απότομη αλλαγή λωρίδας

Εξαιρετική εικόνα παρουσίασε το Kia EV6 στο τεστ αποφυγής ταράνδου, όπου κατάφερε να σημειώσει μια πολύ καλή επίδοση και να δείξει ότι εκτός από το ότι δεν μολύνει το περιβάλλον με καυσαέρια, μπορεί και να στρίβει πολύ γρήγορα.

Το εντυπωσιακό μοντέλο δοκιμάστηκε από το km77.com στην έκδοση GT-Line, με τον ηλεκτροκινητήρα των 229 ίππων που τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς και τη μπαταρία των 77 kWh. Οι ζάντες φτάνουν τις 20 ίντσες, περιβαλλόμενες από ελαστικά Continental ContiPremiumContact 6 σε διάσταση 225/45. Το EV6 ξεκίνησε δυναμικά, επιχειρώντας με τη μία πέρασμα στα 81 χλμ./ώρα. Επίδοση που δεν κατάφερε για λίγο, καθώς μια μικρή υποστροφή έστειλε το εμπρός μέρος να χτυπήσει τον πρώτο εσωτερικό κώνο του δευτέρου διαδρόμου και στη συνέχεια, να ανοίξει την τροχιά για τον τρίτο και να βρει άλλους δυο κώνους, στο εξωτερικό αυτή τη φορά.

Με 78 χλμ./ώρα, αντίθετα, το EV6 ολοκλήρωσε αγόγγυστα το τεστ απότομης αλλαγής λωρίδας. Οι δοκιμαστές εξήραν τη λειτουργία του συστήματος ελέγχου ευστάθειας, που δεν σπεύδει να φρενάρει το αυτοκίνητο και δέχεται την αμέριστη συνδρομή του συστήματος ανάκτησης ενέργειας. Με το άφημα του γκαζιού, η ανάκτηση επιβραδύνει τόσο όσο το αμάξωμα των 2 τόνων, βοηθώντας να περάσει από τους τρεις διαδρόμους δίχως να «βρει» πουθενά.

Get it on Google Play Download on the App Store