Φουλ επίθεση από τη Fiat με δυο νέα μοντέλα το 2023

Η Stellantis έκλεισε το 2022 με κέρδη-ρεκόρ, αλλά όπως φαίνεται αυτό ήταν μόνο η αρχή. Τα πλάνα του γαλλο-ιταλοαμερικανού κολοσσού είναι ακόμα πιο φιλόδοξα για το ’23, περιλαμβάνοντας την αντεπίθεση του πάλαι ποτέ γίγαντα της αυτοκίνησης, που ακούει στο όνομα «Fiat».

H φίρμα από το Τορίνο είναι σκιά του εαυτού της τα τελευταία χρόνια, στηριζόμενη στην επιτυχία των Panda και 500 για τα «προς το ζην». Αυτό θα αλλάξει στο πολύ άμεσο μέλλον, καθώς οι Ιταλοί ετοιμάζονται να λανσάρουν δυο νέα μοντέλα εντός του τρέχοντος έτους. Η αποκάλυψη ήρθε δια χειλών Carlos Tavares, ήτοι τον CEO της Stellantis, κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για πέρσι. Ο 64χρονος Πορτογάλος αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες όταν ρωτήθηκε, αναφέροντας απλά πως και τα δύο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Κάπου εδώ, ξεκινούν οι φήμες και οι εικασίες. 

Το ένα μοντέλο ακούγεται έντονα πως θα είναι αδελφό του νέου Jeep Avenger, που πρόλαβε ήδη να κατακτήσει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει τη θέση του 500X, ενστερνιζόμενο ενδεχομένως την ονομασία «600». Σίγουρα, πάντως, θα τοποθετηθεί στην πολύ «καυτή» εμπορικά κατηγορία των B-SUVs και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Πολωνίας, μαζί με το Avenger – αλλά και το όμορο μοντέλο από την Alfa Romeo, που γνωρίζουμε καιρό τώρα πως θα ονομάζεται Brennero.

Το έτερο νέο Fiat που θα δούμε εντός του έτους τώρα, θα αναλάβει το τεράστιο βάρος της συνέχισης στην εμπορική επιτυχία του Panda. Η τέταρτη γενιά του ιταλικού μικρού θα βασίζεται σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα, θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις, αποκλειστικά ηλεκτρικό και με crossover χαρακτηριστικά, όπως βλέπουμε στο rendering του Motorionline.it. Σχεδιαστική βάση θα αποτελέσει το πρωτότυπο Centoventi του 2019, ενώ το σενάριο για επιστροφή του Punto παραμένει πάντα πιθανό!

Get it on Google Play Download on the App Store