Φθηνές διακοπές με τροχόσπιτο Lada Niva

Οι φετινές διακοπές δεν θα είναι ίδιες για πολλούς σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, ενώ πολλοί δεν θα πάνε πουθενά, γιατί φοβούνται να μείνουν σε ξενοδοχεία, πολλά από τα οποία δεν λειτούργησαν. Τη λύση θα έδιναν τα τροχόσπιτα και ειδικά τα αυτοκινούμενα, όμως το κόστος αγοράς τους είναι υψηλό, αφού ένα καινούργιο κοστίζει περίπου από 60.000 ευρώ και άνω.

Δείτε ακόμα: Γιατί τα τροχόσπιτα είναι τόσο ακριβά; (+video)

Για όσους λοιπόν αναζητούν το φθηνότερο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, τότε το Niva Autodom αποτελεί την κατάλληλη επιλογή. Η ρωσική εταιρεία Lux Form κάνει όλη τη μετατροπή, με κόστος που κυμαίνεται μεταξύ 18.250 και 24.000 ευρώ. Βέβαια, θα πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές παραχωρήσεις, αφού στην καμπίνα του μπορούν να κοιμηθούν δύο άτομα σε ένα διπλό κρεβάτι διαστάσεων 1.580×1.980 χλστ.

Δείτε ακόμα: Lada Niva «Made in Germany»

Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο με βάση το Lada 4×4 έχει μήκος 4.769 χλστ., πλάτος 1.746 χλστ., ύψος 2.776 χλστ. και μεταξόνιο 2.776 χλστ. Εξωτερικά πάντως δεν είναι άσχημο, αφού διαθέτει έντονα εκδρομικό χαρακτήρα και περιπετειώδες παρουσιαστικό. Στο εσωτερικό, εκτός από το κρεβάτι υπάρχει μια διπλή ντουλάπα (184x36x55 εκ.), ένα πτυσσόμενο τραπέζι, μίνι μπάνιο με βιολογική τουαλέτα, μπόιλερ 5 λτ., δεξαμενή 70 λτ. για πόσιμο νερό, κουζίνα γκαζιού, νεροχύτης, ψυγείο 60 λτ. και διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι.

Δείτε ακόμα: 0-100 χλμ./ώρα με το νέο Lada Niva (+video)

Μηχανικά δεν έχει υποστεί καμία μετατροπή, που σημαίνει ότι εφοδιάζεται με τον 1.7 λτ. κινητήρα βενζίνης ισχύος 83 ίππων, οι οποίοι θα είναι οριακοί, λόγω του πρόσθετου βάρους του αμαξώματος. Πληροφοριακά το 5θυρο Lada 4×4 επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 19,0 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 137 χλμ./ώρα.

Λόγω της ικανής τετρακίνησης, το Niva Autodom θα μπορεί να κινηθεί και σε πιο δύσβατες διαδρομές, εκεί που δεν μπορούν να φτάσουν τα μεγαλύτερα δικίνητα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Για όσους πάλι δεν θέλουν το Niva για μετατροπή σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, η Lux Form μπορεί να κάνει ανάλογη μετατροπή και στο Lada Granta.

Δείτε ακόμα: Πιο extreme Lada Niva δεν έχετε ξαναδεί!

Get it on Google Play Download on the App Store