0-100 χλμ./ώρα με το νέο Lada Niva (+video)

Στα τέλη του 2019, η Lada παρουσίασε το μακροβιότερο μοντέλο της Niva ή 4×4 με αλλαγές κυρίως στο εσωτερικό. Συγκεκριμένα διαθέτει ένα εντελώς νέο ταμπλό, τo οποίο είναι σαφώς πιο σύγχρονο από πριν, αλλά μη φανταστείτε ότι έχει οθόνες με συστήματα πολυμέσων, χειριστήρια αφής κ.λπ.

Δείτε ακόμα: Η Lada λανσάρει το πιο πολυτελές crossover της

Συγκεκριμένα το ανανεωμένο Lada Niva απέκτησε νέο πίνακα οργάνων με αναλογικές αλλά και ψηφιακές ενδείξεις (trip computer), νέα περιστροφικά χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού, νέο ντουλαπάκι και θήκες. Επίσης, οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν καινούργια εμπρός καθίσματα, προσκέφαλα στο πίσω κάθισμα και βελτιωμένη μόνωση.

Όμως μηχανικά παρέμεινε ως είχε με τον γνωστό απαρχαιωμένο κινητήρα. Άλλωστε οποιαδήποτε αλλαγή πιθανώς να ανέβαζε και την τιμή του. Πρόκειται για τον γνωστό των 1.7 λτ., ισχύος 83 ίππων και 129 Nm ροπής, ο οποίος προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 17,0 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 142 χλμ./ώρα και μεικτή κατανάλωση 9,9 λτ./100 χλμ. (εργοστασιακές μετρήσεις). Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το νέο Niva να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα (από το 2:05 και μετά).

Δείτε ακόμα: Αυτοκινητάκι ή το Lada των 730.000 δρχ.; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store