Φθηνότερη από Toyota Corolla 1.2T η Mustang!

Οι επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού είναι σίγουρο πως θα μας ταλαιπωρούν για πολύ καιρό ακόμα. Και δεν μιλάμε μόνο για την υγειονομική πλευρά, αλλά για την οικονομική που ήδη εκατομμύρια επιχειρήσεις στον πλανήτη βιώνουν. Κι έρχονται χειρότερα…Για τον λόγο αυτό, η Ford πρακτικά χαρίζει τις Mustang στις Η.Π.Α. προκειμένου αφενός να αδειάσει το στοκ, αφετέρου να γίνει μια απέλπιδα προσπάθεια ώστε να κινηθεί κάπως το χρήμα στην αγορά.

Το εμβληματικό pony car διατίθεται με εκπτώσεις που ξεπερνούν τις 10.000 δολάρια, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το «Μπλε Οβάλ» προσφέρει χρηματοδοτικά προγράμματα που συνδυάζουν επιτόκιο 0%, 84 δόσεις και ελάχιστη προκαταβολή – η οποία, αναλόγως ντίλερ, μπορεί να είναι και μηδενική. Επίσης, δίνεται η επιλογή μη καταβολής σεντ για τους πρώτους 4 μήνες εξόφλησης, ώστε ο αγοραστής να μην επιβαρυνθεί με επιπλέον έξοδα και να αφοσιωθεί σε σημαντικότερες οικονομικές τακτοποιήσεις. Οι Αμερικανοί κάνουν ό,τι μπορούν για να προσελκύσουν κόσμο στις αντιπροσωπείες, οι οποίες παραμένουν ανοιχτές -όπως κι εδώ- αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων και του φόβου δεν πατάει άνθρωπος.

Διαβάστε επίσης: Στα 0,24 ευρώ/λίτρο η τιμή της βενζίνης στις Η.Π.Α.!

Βέβαια, το μηδενικό επιτόκιο εξασφαλίζεται μόνο εφόσον ο τραπεζικός έλεγχος δείξει πως δεν υπάρχουν περαιτέρω οφειλές, ή αν υπάρχουν πως πληρούνται επαρκώς (αποκλείονται οι κακοπληρωτές, δηλαδή, και όσοι πληρώνουν μεν, αλλά έχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα).

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα του πόσο «τζάμπα» πωλείται πλέον η Mustang: η «καλή» GT, με τον 5.0 Ti-VCT των 460 ίππων και 569 Nm ροπής κοστίζει 35.630 δολάρια. Τιμή ήδη χαμηλή, ειδικά αν τη συγκρίνουμε με τα δικά μας δεδομένα. Υπάρχουν πολλοί ντίλερ, που προσφέρουν έκπτωση ακόμα και άνω των 10.000. Δηλαδή, μπορεί κανείς να αγοράσει muscle car 460 ίππων για 25.000 δολάρια! Η μετατροπή σε ευρώ, μας δίνει 22.558. Πάνω από 4.000 ευρώ φθηνότερα συγκριτικά με το Peugeot 208 GT Line!

Δείτε ακόμα: Φθηνότερη από Honda Civic η Chevrolet Camaro!

Ακόμα πιο εξωπραγματική είναι η σύγκριση για τη βασική 2.3 EcoBoost. Κανονικά, τα 310 άλογα και 475 Nm του υπερτροφοτούμενου 4κύλινδρου ξεκινούν από τις 26.670 δολάρια. Στην προκειμένη οι προσφορές είναι λίγο χαμηλότερες, της τάξης των 4-5.000. Και πάλι, εξασφαλίζουν 300+ ίππους για ένα ποσό στην περιοχή των 20.000. Η ισοτιμία μας δίνει 18.700-19.500 ευρώ. Τιμή που αναλογεί σε χαμηλότερο ποσό από την κορυφαία έκδοση του Toyota Corolla 1.2Τ (20.570)! Ακόμα και με τα δεδομένα των Η.Π.Α., η βασική Mustang -μετά την έκπτωση- καθίσταται ανταγωνιστής του αντίστοιχο Corolla, που τιμάται στις 19.600 δολάρια! Να σημειώσουμε πως των προσφορών εξαιρούνται οι Bullitt και Shelby GT350/GT350 R/500.

 

Get it on Google Play Download on the App Store