Γκαζιάρα γιαγιά 79 ετών αγόρασε το 5ο της VW Golf GTI!

Μπορεί να συγκαταλέγεται στα πιο διαδεδομένα κλισέ, όμως κάποιοι άνθρωποι πράγματι αποδεικνύουν πως «η ηλικία είναι μονάχα ένας αριθμός». Μια 79χρονη γιαγιά από τη Νότιο Αφρική διαλύει τα στερεότυπα, αγοράζοντας ένα ολοκαίνουργιο VW Golf GTI!

Η συμπαθέστατη ηλικιωμένη είναι μεγάλος φαν των VW, οδηγώντας αυτοκίνητα από το Βόλφσμπουργκ εδώ και 50 χρόνια. Ακόμα μεγαλύτερη αγάπη τρέφει για την κορυφαία έκδοση του Golf, έχοντας αποκτήσει -με το σημερινό- 5 διαφορετικά GTI! Δυστυχώς δεν αποσαφηνίζεται ποιες γενιές του γερμανικού hot hatch έχουν περάσει από τα χέρια της, αλλά δεδομένου πως το πρώτο λανσαρίστηκε το 1974 θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρο πως τουλάχιστον αυτό, υπήρξε μέλος του γκαράζ της.

Το αυτοκίνητο παραδόθηκε από την αντιπροσωπεία στη Ριβονία και αφορά τη βασική έκδοση του Golf GTI. Κάτι που σημαίνει πως ο 2λιτρος TSI των 245 ίππων στις 5.000-6.000 σ.α.λ. και 370 Nm στις 1.600-4.300 σ.α.λ., συνεργάζεται με το παραδοσιακό 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Προφανώς η 79χρονη επέλεξε να μην διασταυρωθούν οι δρόμοι της με την τεχνολογία του 7τάχυτου αυτόματου διπλού συμπλέκτη, που θα επέβαλλε και την ανάλογη προσαρμογή. Όχι ότι χάνει ιδιαίτερα σε επιδόσεις, καθώς ακόμα και το χειροκίνητο επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,4 δλ. και φτάνει μέχρι τα 250 χλμ./ώρα (6,2 δλ. το DSG). Καλορίζικο, καλοτάξιδο και με το καλό να αγοράσει το Clubsport μετά!

Get it on Google Play Download on the App Store