Megane Trophy vs Type R Limited & Golf GTI Clubsport

Οι «συρράξεις» στα hot hatches συνεχίζονται, αυτή τη φορά με τις κορυφαίες εκδόσεις τριών εκ των ταχύτερων μπροστοκίνητων που έχουν κυκλοφορήσει. Renault Megane R.S. Trophy, VW Golf GTI Clubsport και Honda Civic Type R Limited Edition σε μια αδυσώπητη μάχη του εμπρός άξονα.

Στην πιο δυσμενή θέση εμφανίζεται να είναι το Golf. Με 300 άλογα και 400 Nm ροπής από τον 2λιτρο TSI, έχει τη λιγότερη ισχύ από τα τρία. Επιπλέον, καλείται να κουβαλήσει και τα περισσότερα κιλά (1.461). Το 7άρι DSG εγγυάται αστραπιαίες αλλαγές και 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δλ., όμως η χειρότερη αναλογία κιλών ανά ίππο μεταξύ των τριών (4,87 αντί 4,56 του Megane και 4,24 του Civic) θα πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Στην αντίπερα όχθη, το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Η Limited Edition εκδοχή του «Τάπερ» κατέχει πολλά ρεκόρ πίστας, μεταξύ των οποίων και το πιο ακριβοθώρητο: αυτό του ταχύτερου μπροστοκίνητου παραγωγής όλων των εποχών στο Nurburgring. Το γεγονός ότι για να τα καταρρίψει χρειάστηκε να αποκαθηλώσει το Megane Trophy-R, είναι ένα ακόμα δείγμα των δυνατοτήτων του. Με το μικρότερο βάρος (1.358 κιλά) και την περισσότερη δύναμη (320 άλογα και 420 Nm από τον 2.0 VTEC Turbo), το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί κάπως περιοριστικός παράγοντας είναι το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Ανάμεσα σε Golf και Civic, τοποθετείται το Megane Trophy. Κανονικά θα έπρεπε να συμμετέχει το Trophy-R, για να είναι απόλυτα σωστή η κόντρα, αλλά από τη στιγμή που δεν ήταν διαθέσιμο, το απλό Trophy αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τη σημαία της Γαλλίας. Με 300 άλογα και 420 Nm από τον 1.800άρη τούρμπο ανακοινώνεται ως σχεδόν το ίδιο γρήγορο με το Type R Limited Edition στο 0-100 χλμ./ώρα (5,7 αντί 5,8 δλ. υπέρ του Honda), ενώ ζυγίζει μόλις 10 κιλά παραπάνω (1.368) και διαθέτει 6άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Για να δούμε αν επαληθεύονται τα προγνωστικά. Κρατήστε μικρό καλάθι πάντως, γιατί η πίστα ήταν μούσκεμα.

Get it on Google Play Download on the App Store